GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić slavi prvu pobjedu sezone

Bilić slavi prvu pobjedu sezone
WBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 00:32
Autor: SEEbiz / Index.hr
BIRMINGHAM - Slaven Bilić je u desetom kolu Premiershipa dočekao prvu pobjedu i to protiv Sheffield Uniteda 1-0. Jedva ju je iščupao u derbiju začelja, susretu predzadnje i zadnje momčadi.

Međutim, Bilić je dugo čekanim slavljem barem do kompletiranja ovog kola pobjegao iz zone ispadanja.

Gol za jako važnu pobjedu West Broma postigao je Conor Gallagher u 13. minuti. Bilićeva momčad zabila je prvi gol u Premiershipu nakon 32 dana i tri utakmice bez zgoditka. Odbijena lopta iz kornera došla je do Gallaghera na rubu kaznenog prostora. On je opalio iz prve, a lopta je kroz veliku gužvu probila golmana Ramsdalea, koji teško da ju je mogao vidjeti.

Ovo je bio derbi dna u izravnoj borbi za opstanak, između momčadi koje su dvije od pet glavnih kandidata za ispadanje. Englezi ovakve mečeve zovu "six pointer", meč u kojem pobjeda vrijedi dvostruko jer je protiv direktnog konkurenta. Bilić je pobjedom duplo profitirao. Pobjegao je klubu s kojim se bori za opstanak i barem do sutra se uspeo iz zone ispadanja.

Pobjeda je važna i zbog još barem dva razloga. Bilićevi igrači zaboravili su osjećaj pobjede pod njihovim menadžerom. Osim devet prvenstvenih utakmica ove sezone u Premiershipu, s njim nisu uspjeli pobijediti ni četiri posljednja meča prošle sezone u Championshipu. Posljednju pobjedu do današnje, Bilić je u prvenstvu izborio prije gotovo pet mjeseci, 8. srpnja protiv Derby Countyja. Konačno, Bilić je zbog očajnog ulaska u sezonu na kladionicama jedan od glavnih favorita za dobivanje otkaza među menadžerima u Premier League, tako da je ovom pobjedom skinuo barem dio tog pritiska.

Pod presingom je bio od početka utakmice, ne samo zato što ju je morao dobiti, nego jer mu je suparnik u prvih šest minuta stvorio čak tri velike prilike. I onda, nakon što je preživio prvu opsadu, WBA je poveo toliko željenim golom. Samo četiri minute kasnije Sheffield je imao još jednu sjajnu šansu, ali Bilićev golman Johnstone radi ono što će napraviti i na kraju utakmice, spašava vodstvo i pobjedu. Bryan je odlično centrirao s lijeve strane, Burke skočio i pucao, ali vratar West Broma je čudesno obranio.

Do kraja prvog poluvremena WBA je imao dvije velike prilike, a golman gostiju spašavao je nakon tri uzastopna kornera. Prvo je Ramsdale izvrsno obranio Grantov udarac iz neposredne blizine, a nakon još jednog udarca iz kuta gosti su izbili loptu s gol-crte. U 52. minuti nakon kornera Bartley je pucao glavom, ali Ramsdale odlično obranio.

Bilić sačuvao pobjedu zahvaljujući nevjerojatnom promašaju suparnika i svom golmanu
West Brom je pobjedu sačuvao zahvaljujući suparničkom igraču Baldocku i svom golmanu Johnstoneu. Prvi je u 64. minuti promašio nemoguće, nakon što ga je Burke sjajno poslužio samog pred golom, a drugi je u 82. minuti fantastično obranio udarac McBurniea i izgledan gol.

Tagovi: Slaven Bilić, West Bromwich Albion, Conor Gallagher
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE