GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilićev WBA korak do Premiershipa

Bilićev WBA korak do Premiershipa
CHAMPIONSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 07:46
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Momčad Slavena Bilića je šest kola prije kraja prvom pobjedom još od 25. veljače (3-0 protiv Sheffielda) vratila velike izglede da izravno izbori ulazak u najbogatije nacionalno prvenstvo.

Bilić je suvereno vodio u Championshipu od listopada prošle godine i činio se sigurnim direktnim putnikom u Premiership, što je zajamčeno jednom od prva dva kluba druge lige. Međutim, sjajnu poziciju i komfornu situaciju kompromitirao je lošim nizom koji je počeo krajem veljače i trajao do sada. Naravno, uz prisilnu pauzu u trajanju od tri i pol mjeseca zbog korone.

U tom razdoblju WBA je bio bez pobjede četiri prvenstvene i jednu utakmicu u FA Kupu, iz kojeg je ispao od Newcastlea. U Championshipu je s po dva poraza i remija pao na drugo mjesto, koje i dalje izravno vodi u Premiership, ali opasno su mu se bili približili Brentford, Nottingham Forest i Fulham, koje je do tada držao na sigurnoj udaljenosti.

Tako je naizgled riješena borba za dva mjesta koja vode u prvu ligu i koja su cijele sezone držali Bielsin Leeds i Bilićev WBA postala daleko zanimljivija, a Bilićeva situacija teža. Konkretno, porazom u prošlom kolu od Brentforda taj klub mu se približio na samo tri boda.

To je važno jer nitko ne želi na kraju "najteže lige na svijetu", nevjerojatno iscrpljujućeg i dugog (46 kola) Championshipa, još prolaziti pakao dodatnih kvalifikacija za Premiership, koje igraju klubovi koji regularni dio sezone završe od trećeg do šestog mjesta.

Bilić je važnom i nakon dugo vremena izborenom pobjedom sačuvao drugo mjesto s pet bodova prednosti ispred pratnje, a u nedjelju na svom terenu dočekuje Hull, koji je u zoni ispadanja. To mu nije jedina pogodnost i prednost u napornoj bitki za Premiership. Od šest preostalih utakmica, WBA četiri igra na svom terenu.

Tagovi: Slaven Bilić, West Bromwich Albion, Championship, Leeds
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE