GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Billie Eilish osvojila četiri glavna Grammyja

Billie Eilish osvojila četiri glavna Grammyja
DOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Tinejdžerska zvijezda Billie Eilish dominirala je u nedjelju osvojivši Grammyje u četiri glavne kategorije - najbolji album, pjesma, snimka godine i najbolji novi izvođač, što se rijetko događa na dodjeli najvažnije glazbene nagrade.

Eilish, 18-godišnja debitantica jedinstvena zvuka nagrade je osvojila za svoj debitantski studio album "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", a njezin hit singl "Bad Guy" proglašen je skladbom i snimkom godine.

Sveukupno odnijela je pet nagrada.

Tek je druga osoba u povijesti Grammyja, i pri tom najmlađa, koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja.

Eilish, prepoznatljiva po zelenoj kosi i vrećastoj odjeći, snimila je album s bratom Finneasom u spavaćoj sobi njihova doma u Los Angelesu. Finneas je osvojio Grammyja za producenta godine u ne-klasičnoj kategoriji.

Čini se da su bili zbunjeni takvim uspjehom kojim su pomeli etablirane zvijezde poput Taylor Swift, Ariane Grande i repera Posta Malonea.

Ovaj album nismo snimili da osvojimo Grammy. Pisali smo o depresiji i suicidalnim mislima te promjeni okoliša", kazao je Finneas dok su primali nagrade. "Stojimo ovdje zbunjeni i zahvalni".

Upitana nakon dodjela što će učiniti sljedeće Eilish je odgovorila: "Jedino razmišljam o ovom trenutku... Učinit ću što god budem htjela".

Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojemu su dodijeljeni Grammyji.

"Ovdje smo slomljena srca u domu koji je Kobe Bryant izgradio", rekla je voditeljica dodjele Grammyja Alicia Keys. "Nikad ne bismo pomislili da ćemo ovako započeti show".

R&B zvijezda Lizzo osvojila je tri od osam nominacija, a crni gej reper Lil Nas X odnio je dva za "Old Town Road" nastao u suradnji s Billyjem Rayom Cyrusom.

Lil Nas X (20),odjeven u kaubojski šešir i srebrnu košulju i hlače i country pjevač Billy Ray Cyrus zaslijepili su uzvanike kičastom izvedbom pjesme "Old Town Road", a tu su bili i drugi izvođači, među ostalima i K-Pop bend BTS i 13-godišnji Mason Ramsey.

"Svijetu je otkrio da je gej i preko noći postao je insipracija i uzor stotinama mladih ljudi širom svijeta", rekla je komičarka Ellen DeGeneres, koja je također homoseksualka, dok je najavljivala Lila Nasa X-a.

Grande je izvela kolaž svojih hitova s albuma "Thank u, Next" među kojima "7 Rings" i "Imagine", no nije osvojila nijedan od pet Grammyja za koje je nominirana.

Reper Nipsey Hussle (33) koji je ubijen u svojoj četvrti u Los Angelesu prošle godine postumno je osvojio dva Grammyja a priznanje su mu odali John Legend, DJ Khaled i reper Meek Mill.

Blake Shelton i njegova zaručnica Gwen Stefani držali su se za ruke dok su prvi put izvodili novi romantični duet "Nobody But You", a Camila Cabello izvela je nedavno objavljeni singl "First Man" posvetivši ga ocu koji je izvedbu pratio sa suzama u očima u publici.

Demi Lovato zaradila je ovacije nakon prvog nastupa na nekom velikom showu nakon što je preživjela 2018. predoziranje drogama.

Tagovi: Billie Eilish osvojila četiri glavna Grammy
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE