GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bišćan ne želi Sosu u reprezentaciji za Euro

Bišćan ne želi Sosu u reprezentaciji za Euro
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 20:05
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zlatko Dalić je prije nekoliko dana kazao kako Sosa zbog svega neće biti na popisu za Euro, a danas smo doznali da 24-godišnji lijevi bek neće biti ni u kadru U-21 reprezentacije, koju u svibnju čeka četvrtfinale Eura protiv Španjolske.

Premda smo prije nekoliko dana doznali da Bišćan nema problema s pozivom Sosi, izbornik mlade reprezentacije odlučio je napraviti isto što i Dalić, piše Index. Ipak, nije u pitanju nikakva odgojna mjera ni osveta. Iz izvora bliskih krugu Igora Bišćana doznali smo da Sosa poziv neće dobiti jer izbornik smatra da atmosfera koja se stvorila oko Sose, kad ga pola države smatra izdajnikom, ne bi bila ugodna za mladića niti bi on u takvim uvjetima mogao pružiti svoj maksimum. Ukratko, Bišćan ga je odlučio poštedjeti novih neugodnosti.

Podsjetimo, Borna Sosa je u tajnosti, a da HNS nije ništa znao, njemačko državljanstvo dobio preko majke Vesne rođene u Berlinu. Nakon razgovora s direktorom Njemačkog nogometnog saveza Oliverom Bierhoffom Sosa je odbacio mogućnost da nastupa za Hrvatsku i prihvatio je poziv Elfa.

Međutim, Sosa i njegovi savjetnici nisu znali da je FIFA u međuvremenu promijenila pravila oko promjene sportskog državljanstva. Sosa je već napunio 21 godinu kad je igrao za Hrvatsku, a prije toga nije imao njemačku putovnicu. Stoga je Njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njegovu reprezentaciju jer ne zadovoljava uvjete FIFA-inog statuta.

Danas se Sosa ispričao za svoju odluku kroz priopćenje koje je objavio Hrvatski nogometni savez. Naglasio je da je donio pogrešnu odluku i ispao naivan te da ne bježi od osobne odgovornosti, ali se i stavio na raspolaganje za eventualne buduće pozive izbornika.

''Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar’’, poručio je Sosa na Instagramu.

Ipak, njegova pokajnička poruka nije dobro legla svima. Javio se Dejan Lovren, koji je sarkastično komentirao potez Sose da na Instagramu izbriše većinu svojih fotografija u dresu Hrvatske u trenutku kad je vjerovao da će nastupati za Elf.

''Instagram mora nešto smisliti kako vratiti stare izbrisane slike na isto mjesto gdje su i bile'', poručio mu je Lovren. Upravo zbog ovakvih komentara potencijalnih suigrača i dobrog dijela javnosti Bišćan je odlučio ne pozvati Sosu za utakmicu četvrtfinala Eura.

Tagovi: Igor Bišćan, Borna Sosa, Zlatko Dalić, Hrvatski nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE