GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, kao da vidim mog Dražena

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, kao da vidim mog Dražena
VELIKANI SPORTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Biserka Petrović dala je intervju za Kurir i govorila o smrti svoga sina Dražena, 27 godina nakon tragične prometne nesreće u Njemačkoj u kojoj je život izgubio velikan hrvatskog sporta.

Kobnog 7. lipnja 1993. Dražen se vraćao iz Poljske s kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Golfom je upravljala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy dok je on spavao na suvozačkom mjestu. Iza njih se nalazila turska košarkašica Hilal Ebedal, a obje su preživjele stravičnu prometnu nesreću kod Denkendorfa, kada se Klara zabila u kamion koji je naletio iz suprotnog smjera nakon što je probio ogradu.

"Javila sam se, mislila sam da on zove. Ženski glas upitao je li to stan Petrović. Bila je to Makedonka, prevoditeljica, slabo je govorila hrvatski. "Vaš sin je poginuo", rekla je. Te riječi... Ne znam kako sam ih preživjela. Krenula sam prema terasi, u tim trenucima ne možete kontrolirati tijelo, u šoku ste i mozak reagira drugačije. Moj suprug Jole bio je prisebniji, uhvatio me, spriječio najgore i spasio. Hvala mu jer sad mogu odraditi sve za Dražena da mit o njemu nastavi živjeti, da ono što je napravio u kratkom životu ostane zapisano kako dolikuje, da se prepričava generacijama. I to me je održalo", rekla je za Kurir pa dodala:

"Njegovu osobnu iskaznicu našla sam u Šibeniku. Vidjela sam da ističe 7. lipnja 1993., na dan kad je poginuo."

Biserka se divi Novaku Đokoviću.

"Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena. Đoković kao da je izašao iz moje kuće. Teško mi je kad je ozlijeđen, kad se loše piše o njemu. Moj sin i on najjači su sportaši s ovih prostora."

Tagovi: Biserka Petrović, Dražen Petrović, novak Đoković
PROČITAJ I OVO
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
TRENERI
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
SPLIT - Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak s Hajdukom privesti ovu turbulentnu sezonu kraju, a čelni ljudi 'bilih' već su krenuli u potragu za trenerom koji će momčad voditi u sljedećoj sezoni. Ako je vjerovati glasinama, pronašli su ga u Srbiji.
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE