GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, kao da vidim mog Dražena

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, kao da vidim mog Dražena
VELIKANI SPORTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Biserka Petrović dala je intervju za Kurir i govorila o smrti svoga sina Dražena, 27 godina nakon tragične prometne nesreće u Njemačkoj u kojoj je život izgubio velikan hrvatskog sporta.

Kobnog 7. lipnja 1993. Dražen se vraćao iz Poljske s kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Golfom je upravljala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy dok je on spavao na suvozačkom mjestu. Iza njih se nalazila turska košarkašica Hilal Ebedal, a obje su preživjele stravičnu prometnu nesreću kod Denkendorfa, kada se Klara zabila u kamion koji je naletio iz suprotnog smjera nakon što je probio ogradu.

"Javila sam se, mislila sam da on zove. Ženski glas upitao je li to stan Petrović. Bila je to Makedonka, prevoditeljica, slabo je govorila hrvatski. "Vaš sin je poginuo", rekla je. Te riječi... Ne znam kako sam ih preživjela. Krenula sam prema terasi, u tim trenucima ne možete kontrolirati tijelo, u šoku ste i mozak reagira drugačije. Moj suprug Jole bio je prisebniji, uhvatio me, spriječio najgore i spasio. Hvala mu jer sad mogu odraditi sve za Dražena da mit o njemu nastavi živjeti, da ono što je napravio u kratkom životu ostane zapisano kako dolikuje, da se prepričava generacijama. I to me je održalo", rekla je za Kurir pa dodala:

"Njegovu osobnu iskaznicu našla sam u Šibeniku. Vidjela sam da ističe 7. lipnja 1993., na dan kad je poginuo."

Biserka se divi Novaku Đokoviću.

"Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena. Đoković kao da je izašao iz moje kuće. Teško mi je kad je ozlijeđen, kad se loše piše o njemu. Moj sin i on najjači su sportaši s ovih prostora."

Tagovi: Biserka Petrović, Dražen Petrović, novak Đoković
PROČITAJ I OVO
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
LONDON - Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE