GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica kandidat za izbornika reprezentacije Poljske

Bjelica kandidat za izbornika reprezentacije Poljske
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2022 / 15:06
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Nenad Bjelica je kandidat za izbornika poljske reprezentacije, piše Polskie Radio 24.

"Bjelica je poljskim navijačima poznat po uspješnom radu u Lechu iz Poznana. Hrvat je krajem kolovoza otpušten iz Osijeka, ali u svojem životopisu, među ostalim, ima Dinamo i bečku Austriju. Poznavanje poljskog nogometa i simpatije navijača idu u prilog 51-godišnjem treneru", pišu Poljaci.

Podsjetimo, Poljski nogometni savez objavio je da neće obnoviti ugovor s izbornikom Czeslawom Michniewiczom nakon ispadanja reprezentacije u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. "Nakon detaljne analize svih informacija, PZPN je odlučio Michniewiczu ne produžiti ugovor koji istječe krajem godine", stoji u priopćenju poljskog saveza.

Priopćili su kako će uskoro započeti potragu za njegovim nasljednikom, koji će se priključiti u pripremama za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje počinju u ožujku i u kojima je Poljska u skupini E s Albanijom, Farskim Otocima, Moldavijom i Češkom.

Bjelica je nakon igračke karijere vodio Kärnten, Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju i Lech, zatim Dinamo od 2018. do 2020., dok je u Osijeku bio trener i sportski direktor protekle dvije godine. Hrvatskog prvoligaša napustio je početkom tekuće sezone SuperSport HNL-a.

U međuvremenu je bio stručni komentator HRT-a tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru. "Sigurno ne. Ionako bih pratio Svjetsko prvenstvo pa zašto ne na ovaj način? Bio sam 2016. godine isto komentator, ali samo nekoliko emisija, pa mi nije novost.

Koristim ovu situaciju da sam bez posla trenutačno pa sam želio sudjelovati na ovakvom projektu", rekao je Bjelica za Index na pitanje vidi li se na dulje vrijeme u ulozi stručnog komentatora, a odgovorio je i je li HNL za njega završena priča što se trenerskog angažmana tiče: "Nikad ne reci nikad. Prioritet mi je svakako odlazak van, ali nikad se ne zna."

Polskie Radio 24 piše kako je Andrij Ševčenko također jedan od glavnih kandidata za izborničko mjesto Poljske. Spominju se i bivši izbornik reprezentacije Južne Koreje i Portugala Paulo Bento, zatim Juan Ramón López Caro, koji je trenirao Real Madrid manje od jedne sezone te Herve Renard, izbornik Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tagovi: Nenad Bjelica, Poljska, Osijek, Andrij Ševčenko, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE