GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica nahvalio tri hrvatska reprezentativca

Bjelica nahvalio tri hrvatska reprezentativca
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 13:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bila su to dva posve različita poluvremena. Odlično smo ušli u utakmicu i u prvih smo 45 minuta bili osjetno bolji, apsolutno smo nadigrali i pritisnuli goste, koji su me razočarali svojom pasivnošću, budući da četvorica njihovih ofenzivno orijentiranih igrača - Kuluševski, Forsberg, Isak i Berg - nisu pokazali baš ništa.

No, za tu njihovu nevidljivost poglavito je zaslužna naša dobra igra, sve smo kontrolirali i dominirali smo travnjakom.

Očito je da možemo dobro igrati u tom novom sustavu s rombom u sredini terena. Kad se vezni red postavi na takav način, otvaraju se dvije napadačke opcije. S klasičnim napadačima, primjerice Petkovićem i Kramarićem, ili inačica za koju se odlučio izbornik Zlatko Dalić, s krilnim napadačima, Brekalom i Perišićem. Njih su dvojica dobro to odradili, bili su stalna opasnost za goste, na kraju su i kreirali prvi pogodak, kojim je materijalizirana silna nadmoć naše momčadi u tom prvom dijel, piše Nenad Bjelica u Sportskim novostima.

U nastavku je, na žalost, stigao pad u našoj igri. Baš je taj švedski kvartet, kojeg praktički nije bilo u prvih 45 minuta, preokrenuo situaciju na travnjaku, posebno su Švedi bili opasni po našoj lijevoj strani, Melnjak je imao dosta problema s Kuluševskim, izgledao je umorno, možda je i ranije bio spreman za zamjenu. Očito je platio danak umoru, odigrao je prije tri dana vrlo dobro protiv Švicarske, a imao je protiv sebe raspoloženog igrača koji ga je dosta namučio i “curilo” je s te strane. Treba reći da branič ne može baš očekivati previše pomoći od veznog igrača na svojoj strani, kad se igra u tom rombu na sredini.

Stoga je Dalić, nakon Kramarićeva pogotka za 2:1, u završnici promijenio formaciju u klasičnih, čvršćih 4-4-2, kako bi zatvorio prilaze vratima. Malo nas je i sreća pomazila u tom drugom dijelu, mogao je sudac dosuditi i kazneni udarac za goste nakon Lovrenova igranja rukom, ali nije to vidio i na kraju smo zasluženo pobijedili.

Izdvojio bih trojicu igrača. Ponajprije Brekala, koji je još jednom pokazao da postaje klasni igrač i jedna od naših ključnih karika. Nadalje, Uremović je bio vrlo siguran na desnom boku, nismo na njegovoj strani imali baš nikakvih problema, iako je na toj strani bio inače opasni Forsberg. K tome, osim odlično odrađenih obrambenih zadaća, Uremović je u prvom dijelu u nekoliko navrata otišao i naprijed. Napokon, Livaković je na vratima opet iskazao sjajnu formu i trenutačno je ne samo najbolji hrvatski vratar, nego je definitivno jedan od najboljih svjetskih čuvara mreže.

Vidjeli smo, eto, dva lica naše nacionalne vrste, a taj pad u nastavku pripisujem umoru nakon zahtjevnog dvoboja protiv jake Švicarske, na toj se utakmici naša momčad dosta potrošila. Možda bi neka ranija izmjena donijela više svježine, ali momčad najbolje poznaje izbornik, on zna u kakvom su mu stanju igrači. A budući da smo pobijedili, sve što je napravio Dalić, napravio je dobro...

Tagovi: Nenad Bjelica, hrvatska nogometna reprezentacija, Zlatko Dalić, Josip Brekalo, Dominik Livaković, Filip Uremović
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE