GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blanka Vlašić otkazala Olimpijske igre

Blanka Vlašić otkazala Olimpijske igre
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 20:49
Autor: SEEbiz
SPLIT - Blanka Vlašić službeno je odustala od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju te ovog ljeta neće braniti broncu iz Rija

Dosad je u skoku u vis nastupila u Sydneyju 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Riju 2016. godine te ima jedno srebro i jednu broncu.

"Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić polučila je konačno dobre rezultate. Posljednja magnetna rezonancija pokazala je potpuno zacjeljenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upalnog procesa. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procjena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra. Ne želeći rasprodavati njezin ugled na tako velikom natjecanju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustajemo od pokušaja nastupa na njima dajući si još prostora da možebitno u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim natjecanjima", objavio je Blankin otac Joško Vlašić.

Blanka je krajem prošle godine proslavila 37. rođendan, a zbog velikih problema s Ahilovom tetivom na velikim natjecanjima nije je bilo od Rija 2016. godine.

Prije 10 godina izabrana je za najbolju atletičarku svijeta, a godinu ranije je u Zagrebu preskočila 208 centimetara i stigla na centimetar od svjetskog rekorda. Ima dva svjetska zlata i dva srebra te jedno europsko zlato.

Tagovi: Blanka Vlašić, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE