GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boban i Maldini u danu Milanu donijeli 58 milijuna eura

Boban i Maldini u danu Milanu donijeli 58 milijuna eura
ČIŠĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz / tportal
MILANO - AC Milan proživljava još jednu očajnu sezonu u Serie A, ali Zvonimir Boban i Paolo Maldini neumorno rade na tome da što prije dovedi posrnulog giganta u red.

Vrlo su aktivni u svakom prijelaznom roku od svog dolaska, pa je to slučaj i ove zime kada traje velika čistka u svlačionici Rossonera. Klub se pokušava riješiti promašenih pojačanja i zamijeniti ih boljima.

Već ranije otišli su Fabio Borini, Mattia Caldara i Pepe Reina, a jučerašnji dan bio je posebno efikasan u Milanu. Dogovorena je prodaja Krzysztofa Piateka, koji će za 28 milijuna eura pojačati berlinsku Herthu. Poljak je već u njemačkoj prijestolnici gdje ga danas čekaju liječnički pregled i potpis ugovora. On je zimus za 38 milijuna eura iz Genoe stigao na San Siro kao prava senzacija Serie A.

Međutim, nije se istaknuo, već se uklopio u sivilo Rossonera i nije nastavio biti ni blizu efikasan kakav je bio kad je zaslužio takav transfer.
Druga jučerašnja dogovorena prodaja je Ricardo Rodriguez. Iskusni Švicarac bio je sve dogovorio s Fenerbahčeom, ali su Turci zbog financijskog fair-playa odustali od tog transfera. U igru se uključio PSV koji ga je u Eindhoven doveo na posudbu s obavezom otkupa za šest milijuna eura.

Osim spomenutog dvojca, San Siro je napustio i krilni napadač Suso. Španjolac je ove sezone bio daleko najbolji igrač Rossonera, ali formu za eventualni poziv u reprezentaciju za Euro 2020. hvatat će u Sevilli. Službeno je potpisana posudba na 18 mjeseci, no Talijani su u taj ugovor ubacili i klauzule za otkup. Tako će Suso, ako odigra određen broj utakmica u sljedećih godinu i pol, biti obavezan ostati u Andaluziji, a Milanu će pripasti 21 milijun eura i još tri u bonusima.
Boban i Maldini su tako u danu uspjeli inkasirati čak 58 milijuna eura i riješiti se tri igrača za koje su smatrali da nemaju budućnost u dresu milanskog velikana.

Tagovi: Zvonimir Boban, Paolo Maldini, AC Milan, Fabio Borini, Mattia Caldara, Pepe Reina
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE