GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boban: Postavili smo temelje snažnog Milana

Boban: Postavili smo temelje snažnog Milana
POGLED UNATRAG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:54
Autor: SEEbiz / tportal
MILANO - Zvonimir Boban se u novom intervjuu za Gazzettu dello Sport osvrnuo na svoje vrijeme u Milanu, a dotaknuo se i Ante Rebića i Zlatana Ibrahimovića.

Zvonimir Boban je prije pet mjeseci dobio otkaz u Milanu nakon što je u jednom intervjuu za Gazzettu dello Sport otvoreno optužio direktora Ivana Gazidisa da je krenuo u pregovore s Ralfom Rangnickom bez da je o tome obavijestio Paola Maldinija ili samog Bobana, a sve iza leđa trenera Stefana Piolija.

Klub se odmah riješio Bobana kojem su čak zaprijetili i tužbom, ali ubrzo se pokazalo da govori istinu. Sve je upućivalo da će Rangnick biti novi trener Milana, ali u srpnju je došlo do promjene jer je Pioli pokazao da zaslužuje priliku pa je dobio novi ugovor. O tome i Milanu se opet oglasio Boban u istom listu koji ga je koštao posla.

'Stefano je predivna osoba i odličan trener. Pričali smo nakon što je potpisao ugovor i jako sam sretan zbog njega. Drago mi je da ostaje jer je napravio odličan posao. Na kraju dana, Pioli je bio naš izbor u teškim vremenima i lijepo je vidjeti koliko je ekipa kod njega napredovala', rekao je Boban za Gazzettu.

Izgleda da će baš Boban biti jedini bez posla jer nakon što je potvrđeno da Pioli ostaje, odnosno Rangnick ne dolazi, izgleda da u klubu ostaje i Maldini.

'On bi trebao ostati zbog tisuću razloga, ali povrh svega jer se pokazao kao vrlo dobar direktor. Nismo imali puno vremena za uživanje u zajedničkom radu, ali takav je život', rekao je Boban pa nastavio:

'Uživao sam gledajući Milan koji je igrao stvarno super. Kao navijač sanjam o tome da se Milan vrati u svoje prirodno okruženje, među pobjednike. Da bi tamo došli moraju dobro kupovati, ali temelji su postavljeni. Mislim da su na 30-40 posto da postanu top ekipa u Italiji i Europi.'

S obzirom na to da je sve što je rekao bilo istina, a na kraju je dobio otkaz, Talijane je zanimalo žali li legendarni 'vatreni' što je išta govorio.

'Apsolutno ne i sve bih ponovio. Ne bih se mogao prepoznati u ogledalu da nije tako. Osobno sam sretan s brojnim odlukama koje smo donijeli i koje su propitivane i nisu odmah shvaćene, ali su se pokazale odličnima', kaže Boban pa dodaje:

'Ne mogu svi vidjeti da naše odluke, koje su donesene uz tisuću problema, nisu bile uzaludne i da sada imamo temelj za pravu ekipu Milana. Ljudi nemaju strpljenja pričekati ili ne žele shvatiti da nogomet zahtijeva vrijeme. Nadam se da oni koji još rade u Milanu mogu dovršiti posao i poštovati veličinu i povijest kluba.'

Boban i Maldini su, između ostalog, u klub vratili i Zlatana Ibrahimovića koji se pokazao kao najveće pojačanje.

'Nakon prošlog ljeta sam rekao da moramo dovesti dvojicu iskusnih igrača. S Ibrahimovićem i Simonom Kjaerom, kao i eksplozijom Ante Rebića, Milan je postao zreliji i dobio na samopouzdanju. Posljedica toga je da su svi igrači postali bolji', rekao je Boban koji se zalagao i da se Ibri produlji ugovor na čemu sada rade čelnici kluba:

'Još u veljači sam rekao da mu se produži ugovor. Imali smo gentlemanski sporazum s njim. Obećao je da ako nije u formi će otići u mirovinu. Bio sam siguran da neće biti problema jer Zlatan jako dobro zna što može njegovo tijelo. Recimo samo da tada nije bio spreman za produživanje ugovora', kaže Boban.

Naravno, razlog tome bila je situacija u klubu koji je loše vodio Ivan Gazidis, a sve je kulminiralo kada se saznalo da dolazi Rangnick. Kada je ipak otpao njegov dolazak, otvorila se mogućnost Ibrinog ostanka.

'Ibrahimović je genijalac, sila prirode i još uvijek radi razliku. Ključno je da ostane u Milanu barem još jednu godinu. Cijela ekipa je postala bolja oko njega. Pogledajte samo Rafaela Leaoa koji je izvanredan talent, ali i netko koga treba voditi, a ne možete naći bolju osobu za to od Zlatana. Zato moramo uvijek biti zahvalni i cijeniti Zlatana', zaključio je Boban.

Tagovi: Zvonimir Boban, AC Milan, Zlatan Ibrahimović, Ivan Gazidis, Ante Rebić, Paolo Maldini, Ralf Rangnick
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE