GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bočkaju 11 mjeseci uvjetno jer se pijan zaletio u benzinsku i pobjegao

Bočkaju 11 mjeseci uvjetno jer se pijan zaletio u benzinsku i pobjegao
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2022 / 14:55
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Bivši nogometaš Osijeka i sadašnji igrač Dinama Petar Bočkaj u utorak je nepravomoćno uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora za demoliranje benzinske crpke u koju se pijan zaletio automobilom te za ozljeđivanje djelatnice crpke kojoj nije pružio pomoć, već je pobjegao.

Bočkaja se teretilo da je, u ožujku 2019. u Osijeku, s 1,86 promila alkohola u krvi, Mercedesom uletio u benzinsku crpku te pritom ozlijedio djelatnicu Renatu Golik, a potom se udaljio s mjesta nesreće, bez da je o događaju obavijestio policiju.

Osječki Općinski sud zaključio je kako je dokazano da je Bočkaj kriv za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nepružanja pomoći unesrećenoj osobi te ga nepravomoćno osudio na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Iznoseći obranu Bočkaj je izrazio žaljenje zbog događaja, ustvrdivši kako to nije učinio namjerno te da prihvaća moralnu i svaku drugu odgovornost za ovaj incident.

Iako je Općinsko državno odvjetništvo promijenilo zahtjev za vrstom kazne te je, od prvobitno predložene kazne zatvora od 11 mjeseci, koja se može zamijeniti radom za opće dobro, zatražilo bezuvjetnu kaznu zatvora, Općinski sud je Bočkaja osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Tužiteljstvo i obrana najavile su žalbe na nepravomoćnu presudu osječkog Općinskog suda.

Tagovi: Petar Bočkaj, Dinamo, prometna nesreća
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE