GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović blizu odlaska u Lakerse

Bogdanović blizu odlaska u Lakerse
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2023 / 22:14
Autor: SEEbiz / index.hr
LOS ANGELES - Prema više izvora iz američkih medija, Bojan Bogdanović se nalazi pred razmjenom života. Najbolji hrvatski košarkaš s 33 godine igra u Detroit Pistonsima, jednoj od najgorih momčadi lige. U aktualnom prijelaznom roku, pišu Amerikanci, Bogdanović bi mogao prijeći u jedan od najvećih NBA klubova, Los Angeles Lakerse.

Momčadi trenutno pokušavaju trejdovima spasiti sezonu ili dodati svojoj momčadi ono što joj nedostaje u utrci za naslov. Lakersi se nalaze na razočaravajućem 13. mjestu Zapadne konferencije, ali zaostaju samo jednu pobjedu za pozicijom koja vodi u takozvani play-in turnir, piše Index.

Momčad u kojoj je najveća zvijezda LeBron James, a prate ga Anthony Davis i Russell Westbrook, igra vrlo slabu sezonu koja kao da se pretvorila samo u Jamesovu jurnjavu za rekordom Kareema Abdul-Jabbara i titulu najboljeg strijelca u povijesti.

Lakersi se jako muče s vanjskim šutom, a s obzirom na to da je James uvijek u karijeri najveće uspjehe postigao okružen šuterima, nije čudno da Lakersi traže takvog igrača. Prema Howardu Becku sa Sports Illustrateda, Lakersi žele baš hrvatskog reprezentativca.

Pistonsi za jednog od najboljih igrača zasad traže puno. Prema Becku, traže nezaštićeni pick prve runde i jednog rotacijskog igrača. Lakersi su im navodno spremni ponuditi Patricka Beverlyja ili Kendricka Nunna.

No čini se kako Pistonsi Lakersima žele poslati i centra Nerlensa Noela, a zasad nisu oduševljeni ni s ponudom Lakersa koji im nude pick druge runde. Pistonsi su u fazi rekonstrukcije i svakako će tražiti najbolji mogući pick na draftu, pišu Amerikanci.

Iako je prije samog početka priprema trejdan iz Utah Jazza u Detroit, s kojim je već i produljio ugovor, nema garancije da će Bogdanović ostati u Pistonsima, posebno zato što je bilo poprilično iznenađenje kad je uopće završio u tom klubu. Očekivalo se da će proteklog ljeta najveći interes za njega pokazati franšize koje se bore za titulu, a on je završio u jednoj od najlošijih.

Pistonsi su na draftu 2021. kao prvog izabrali playmakera Cadea Cunninghama, a prošle godine su mu dodali Jadena Iveyja i centra Jalena Durena. Uz šutera Saddiqa Beya i borbenog centra Isaiaha Stewarta imaju jednu od najuzbudljivijih mladih jezgri u ligi, a Bojana su zamislili kao veterana koji će popuniti poziciju krila svojim dragocjenim iskustvom, mentorstvom i vanjskim šutom.

On je u prvoj polovici sezone svoju ulogu ispunjavao savršeno, bilježeći najveći prosjek u karijeri od 21.2 poena, uz vrlo učinkovite šuterske postotke koji bi ga do kraja sezone mogli dovesti u ekskluzivno društvo samo devetorice igrača u NBA povijesti koji su sezonu završili s najmanje 50% šuta iz igre, 40% za tricu i 90% iz slobodnih bacanja.

Bogdanović i Los Angeles Lakersi zapravo su kombinacija iz snova i oni bi bili idealno odredište za hrvatskog asa. Oni su jedini koji su potvrđeno pregovarali o njegovu dovođenju i tijekom ljeta i ovog siječnja. Tada su izvori rekli da je Lakersima ta cijena previsoka.

Ljetos su ga pokušavali dovesti iz Utah Jazza u velikom trejdu koji bi u Salt Lake City poslao Russella Westbrooka. Lakersi su vrlo pažljivi s dva daleka picka na draftu jer su sve ostale već trejdali, najviše njih u New Orleans za Anthonyja Davisa, jer znaju da će u eri nakon odlaska LeBrona Jamesa biti užasni i oni će im biti ključni u "rebuildingu".

Tagovi: Bojan Bogdanović, LA Lakers, Detroit Pistons
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE