GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović odličan u porazu Utaha, Westbrook nadmašio Robertsona

Bogdanović odličan u porazu Utaha, Westbrook nadmašio Robertsona
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2021 / 09:27
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Utah Jazz Bojana Bogdanovića su sinoć doživjeli poraz, bolji od njih su u San Franciscu sa 119-116 bili Golden State Warriors, a hrvatski košarkaš je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa 27 koševa (šut iz igre 9/21, trice 4/9), šest skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte u 33:46 minute provedene na terenu.

Pobjedničku momčad predvodio je sa 36 koševa Stephen Curry koji je zabio i tricu za pobjedu 14.5 sekundi prije kraja. Warriors su osigurali mjesto u doigravanju Zapadne konferencije nakon što su New Orleans Pelicans izgubili sinoć od Memphis Grizzliesa.

Jordan Poole je dodao 20 poena, a Kent Bazemore 19 za Warriorse. Curry je zabio najmanje 30 koševa u 37 utakmica ove sezone.

Kod Utaha najbolji je sa 41 ubačajem bio Jordan Clarkson.

Russell Westbrook je sinoć nadmašio Oscara Robertsona po broju triple-doubleova u karijeri, on je u porazu svojih Washington Wizardsa 1214-125 od Atlanta Hawksa upisao 182. triple-double u karijeri.

Westbrook je utakmicu završio sa 28 koševa, 13 skokova i čak 21 asistencijom, što mu je 36. triple-double ove sezone, peti zaredom i 18. u zadnjih 21 utakmicu.

Westbrook je zabio koš kojim je Wizardse približio na koš razlike Atlanti 30.1 sekundi prije karja, ali je promašio šut 2.3 sekunde prije kraja. Wizards su igrali bez ozlijeđenog Bradleya Beala.

Atlantu je predvodio trio na čelu s Traeom Youngom koji je zabio 36 koševa uz devet asistencija. Njega su pratili John Collins sa 28 pogodaka i Bogdan Bogdanović sa 25 koševa od čega je sedam trica.

San Antonio Spurs su došli na korak od mjesta koje ih vodi u doigravanje nakon što su s visokih 146-125 nadigrali Milwaukee Bucks.

DeMar DeRozan je ubacio 23 koša, a tri su njegova suigrača također zabila najmanje 20 koševa za domaću pobjedu San Antonia. Dejounte Murray je postigao 21 pogodak, a Patty Mills i Keldon Johnson svaki po 20. Luka Šamanić je odigrao 4:13 minuta za Spurse, ali bez učinka.

Giannis Antetokounmpo je bio najbolji pojedinac Bucksa sa 28 koševa, dok je Khris Middleton dodao 23, a Jrue Holiday 20. Milwaukeeju, koji je treći u Istočnoj konferenciji iza Philadelphije i Brooklyna, prekinut je niz od pet pobjeda.

Portland Trail Blazers su na svom parketu sa 140-129 bili bolji od Houston Rocketsa, a do pobjede ih je vodio Damian Lillard koji je 28 od svoijih 34 koša zabio u drugom poluvremenu. Tome je pridodao devet skokova i šest asistencija.

CJ McCollum i Norman Powell su ubacili svaki po 28 koševa za četvrtu pobjedu zaredom za Portland koji zaostaje pola utakmice za petoplasiranim Dallas Mavericksima.

U redovima Houstona najbolji je bio Kelly Olynyk sa 21 ubačajem,.

Memphis Grizzlies su osigurali nastup u doigravanju svladavši sinoć sa 115-110 New Orleans Pelicanse.

Jonas Valanciunas je ubacio 20 koševa uz 11 skokova, a Jo Morant je dodao 12 koševa i isto toliko asistencija za devetoplasirane Grizzliese koji su prekinuli niz od pet poraza.

Indiana Pacers su na gostovanju sa 111-102 bili bolji od Cleveland Cavaliersa približivši se tako doigravanju u Istočnoj konferenciji.

Indiana se popela na deveto mjesto i ima pola utakmice prednosti ispred Wizardsa. Cavaliersima je ovo 11. uzastopni poraz.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Stephen Curry, Russell Westbrook, Bradley Beal, Luka Šamanić, Oscar Robertson
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE