GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović vrlo dobar u pobjedi protiv Bullsa

Bogdanović vrlo dobar u pobjedi protiv Bullsa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 08:54
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je 18 koševa u pobjedi Utah Jazza protiv Chicago Bullsa 113-106, dok je Dario Šarić ubacio 11 koševa u slavlju Phoenix Sunsa protiv Oklahoma City Thundera 140-103.

Pobjedom protiv Chicaga 113-106, košarkaši Utaha upisali su 21. uzastopnu pobjedu na parketu svoje Vivint Smart Home Arene što je novi klupski rekord.

Jazzeri su otvorili godinu domaćim porazom od Phoenixa 95-106, a potom nanizali 21 domaću pobjedu. Dosadašnji rekord od 20 pobjeda u nizu ostvarili su u sezoni 1997/98. te na početku 1999. godine.

"Mislim da smo odradili dobar posao. Bili smo efikasni u napadu, ali imali smo i dobrih dionica u napadu," kazao je trener Quin Snyder.

Domaćin je slavio pred 5.540 navijača, a momčad je do pobjede vukao Donovan Mitchell koji se vratio u sastav nakon što je zbog obiteljskih razloga propustio posljednju utakmicu. Zabio je 26 koševa, uz pet asistencija. Rudy Gobert je zabio 19 koševa uz 13 skokova, dok je Bojan Bogdanović za 33 minuta zabio 18 koševa uz 8-15 šut iz igre pri čemu je za trice gađao 1-4. Dodao je i osam skokova, te po jednu asistenciju i izgubljenu loptu.

Kod Bullsa najefikasniji su bili Thaddeus Young sa 25 koševa i sedam skokova, te Zach LaVine sa 23 koša.

Phoenix Sunsi su uvjerljivo slavili protiv Oklahoma City Thundera sa 140-103. Sunsi su već nakon prve četvrtine imali nevjerojatnih 30 koševa viška (43-13).

"Nije važno s koliko smo razlike pobijedili sa 30 ili košem razlike. Jednostavno volim pobjeđivati i želim naviknuti momčad na pobjede," kazao je trener Sunsa Monty Williams.

Sjajan je bio Devin Booker sa 32 koša, dok su Chris Paul, Mikal Bridges i Cameron Johnson zabili po 17 koševa. Dario Šarić je igrao 17 minuta postigavši 11 koševa uz šut 4-9 iz igre (1-5 za trice) uz tri skoka i dvije asistencije.

U suparničkim redovim najefikasniji su bili "rookie" Theo Maledon s učinkom karijere od 33 koša, te još jedan novak, Aleksej Pokusevski sa 20 koševa.

Aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi porazili su Sacramento Kingse sa 115-94.

Lakersi su ponovo bili bez LeBrona Jamesa, Anthonyja Davisa i Andrea Drummonda, a prvoj četvrtini su zbog ozljede izgubili i Wesleyja Matthewsa.

Najefikasniji je bio Kyle Kuzma sa 30 koševa i pet skokova, Dennis Schroder je dodao 17 koševa i osam asistencija, a Kentavious Caldwell-Pope 13 koševa i 10 skokova. Kod Kingsa istaknuo se Harrison Barnes sa 26 koševa i pet asistencija.

Toronto Raptorsi su "razbili" Golden State Warriorse sa 130-77 ostvarivši rekordnu pobjedu u povijesti franšize. Do sada im je bio rekord +46 protiv Indiane prošle sezone. Toronto je u jednom trenutku vodio i sa 61 košem razlike, a konačnih -53 treći je najveći poraz Warriorsa ikada. Izgubili su sa 63 razlike od LA Lakersa 1972. godine, a zatim su sljedeće sezone izgubili od Lakersa sa 56 razlike.

Kod Toronta najefikasniji je bio Pascal Siakam sa 36 koševa, Gary Trent Jr. je zabio 24, a Og Anunoby 21 koš. Bez Stephena Curryja i Draymonda Greena, kod Warriorsa, koji su upisali šesti poraz u zadnjih sedam utakmica, najefikasniji je bio Andrew Wiggins sa 15 koševa.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Kyle Kuzma, LeBron James, Thaddeus Young, Chicago Bulls, Brooklyn Nets, Dario Šarić, Kyrie Irving, Kevin Durant, Donovan Mitchell
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE