GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović zabio 19 poena u gostujućoj pobjedi Jazza

Bogdanović zabio 19 poena u gostujućoj pobjedi Jazza
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2021 / 08:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postigao je 19 koševa za Utah Jazz u gostujućoj pobjedi 110-104 protiv San Antonio Spursa, dok je Ivica Zubac upisao po devet koševa i skokova za LA Clipperse u domaćem porazu od Brooklyn Netsa 108-124.

Košarkaši Utah Jazza upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu, te 24. ove sezone i drže treće mjesto na Zapadu sa skorom 24-9.

Goste, koji su igrali bez ozlijeđenog Donovana Mitchella, do pobjede je predvodio Jordan Clarkson sa 23 koša, osam skokova i pet asistencija, dok je Bogdanović za 29 minuta postigao 19 koševa uz šut 7-16 iz igre, pri čemu je pogodio samo jednu tricu iz sedam pokušaja. Hrvatski košarkaš je dodao i tri skoka, dvije asistencije i četiri izgubljene lopte. Joe Ingles je ubacio 17, a Rudy Gobert 16 koševa uz 13 skokova.

"Odradili smo sjajan posao u napadu, lopta je išla brzo. Bili smo dobri i u obrani i dosta koševa smo zabili iz brze tranzicije," kazao je Gobert nakon susreta.

U samoj završnici utakmice dogodio se i incident između Clarksona i jednog od domaćih navijača. Clarksona, koji je inače rođen u San Antoniju, je prvo ignorirao uvrede s tribine, no potom je krenuo prema gledatelju, ali su uskočili njegovi suigrači kako bi ga zadržali, a pojavilo se i osiguranje koje je stalo između njih. Na koncu je osiguranje ispratilo navijača.

"Gledatelj je prešao granicu, bio je previše zlonamjeran. Izazivao je i čekao moju reakciju, međutim nisam želio reagirati jer ne želim plaćati kazne. Obožavatelji moraju naučiti i mi smo ljudi," kazao je.

Kod Spursa, koji su na skoru 14-19, najefikasniji su bili Derrick White sa 21 košem i osam asistencija, te Doug McDermott sa 17 koševa.

Vodeća momčad Istoka Brooklyn (23-9) je na gostovanju porazila Los Angeles Clipperse sa 124-108.

Goste je do slavlja predvodio James Harden sa 39 koševa, 15 asistencija i osam skokova. Bila je to Hardenova druga utakmica nakon izlaska iz karantene zbog koronavirusa, a u prvoj je protiv Lakersa zabio 36 koševa.

"Kada se dobro pripremite nema iznenađenja," kazao je, dodavši: "Važno je i samopouzdanje". Patty Mills i Nic Claxton su dodali po 18 koševa.

Kod Clippersa kojima je to bio 17. poraz uz 17 pobjeda, najefikasniji je bio Marcus Morris sa 24 koša, pet skokova i šest asistencija. Eric Bledsoe i Keon Johnson su dodali po 15 koševa, dok je Ivica Zubac za 22 minute ubacio devet koševa uz šut 4-9, te dodao devet skokova i asistenciju. Clippersi su i dalje bez najboljih igrača Paula Georgea i Kawhija Leonarda.

U najneizvjesnijem susretu večeri Memphis je na gostovanju pobijedio Phoenix sa 114-113 košem Ja Moranta u zadnjoj sekundi.

Veći dio susreta gosti su bili u vodstvu, u trećoj četvrtini imali su i +18 (89-71), no Sunsi su nadoknadili zaostatak i tricom Devina Bookera pet sekundi prije kraja stigli do vodstva 113-112. No, Morant je u zadnjoj sekundi zabio za pobjedu gostiju.

"Volim biti u situacijama pod pritiskom, volim izazov”, rekao je Morant. "Bila je to velika pobjeda za nas protiv sjajne momčadi."

Morant je na koncu zaključio utakmicu sa 33 koša, dok je Desmond Bane dodao 32 koša i šest skokova. Kod domaćina najefikasniji je bio Booker sa 30 koševa, Cameron Johnson je dodao 19, a Chris Paul 13 koševa i 13 asistencija.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Jordan Clarkson, Bradley Beal, Spencer Dinwiddie, Kemba Walker, New York Knicks, Utah Jazz, Rudy Gobert, Nikola jokić, Donovan Mitchell, Devin Booker
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE