GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović zabio 20 poena u novoj pobjedi Jazza

Bogdanović zabio 20 poena u novoj pobjedi Jazza
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2021 / 10:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Košarkaši Houstona umalo su šokirali snažno favorizirane Lakerse na gostovanju u Los Angelesu, ali je domaća momčad uspjela izvući pobjedu 119-117 protiv jedne od momčadi s najlošijim startom u novu NBA sezonu.

Rocketsi su sredinom treće četvrtine bili na deset koševa prednosti, a u vodstvu su bili do osam minuta prije kraja. Tada su na pogon LeBrona Jamesa Lakersi preokrenuli dvoboj i u zadnjih 45 sekundi ušli sa sedam koševa prednosti (118-111).

No, Houstonov novak Jalen Green je s dvije trice u nizu doveo Rocketse na samo poen zaostatka (118-117). Kad je Malik Monk pogodio samo jedno bacanje, Rocketsima je ostalo 6.6 sekundi napada za pobjedu, ali je šut Kevina Portera Jr. za tricu bio neprecizan.

James je završio dvoboj s 30 koševa i 10 asistencija, po 27 poena i devet skokova imali su Anthony Davis i Russell Westbrook, a potonji je tome dodao i sedam asistencija. Goste je predvodio Christian Wood s 26 koševa i 16 skokova, a Jalen Green je imao 24 poena i pet asistencija.

Chris Paul je u pobjedi Phoenixa nad New Orleans Pelicansima 112-100 imao razloga za dvostruko slavlje. Razigravač Sunsa je u posljednjoj čevrtini ubacio 12 od svojih 14 koševa, a dvoboj je završio s 18 asistencija, što ga je dovelo do trećeg mjesta na ljestvici najboljih dodavača u povijesti NBA lige.

Paul je došao do 10.346 asistencija, čime je preskočio dvojicu igrača, Marka Jacksona (10.334) i bivšu legendu Sunsa Stevea Nasha (10.335). Ispred Chrisa Paula, na vrhu ljestvice su John Stockton (15.806) i Jason Kidd (12.091).

Sunsi su nakon prve četvrtine bili u zaostatku od 14 poena (22-36), ali su u posljednjoj četvrtini potpuno nadigrali goste (36-18) i došli do pobjede. Šestoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Mikal Bridges s 22 koša, JaVale McGee i Devin Booker ubacili su po 18 svaki, a Frank Kaminsky je došao do 17. Litavac Jonas Valančiunas je bio najbolji kod Pelicansa sa 23 poena i 14 skokova.

Raspoloženi igrači Miamija došli su do trijumfa 125-110 na gostovanju u Dallasu, gdje su iz igre imali 51,8% šuta, a pogodili su 13 trica iz 25 pokušaja. Posebno efikasni bili su u drugoj četvrtini u kojoj su ubacili čak 46 koševa.

Najbolji strijelac Heata bio je Tyler Herro s 25 koševa. Jimmy Butler je ubacio 23 poena, uz šest asistencija i šest skokova. Po 22 koša postigli su Bam Adebayo i Kyle Lowry koji je pogodio šest trica iz devet pokušaja. Adebayo je svom učinku dodao 13 skokova, a Lowry je podijelio devet asistencija. Luka Dončić je s 36 poena predvodio Maverickse za koje je Jalen Brunson ubacio 25 koševa.

U vrlo izjednačenom dvoboju Utah Jazz je u svojoj Vivint Areni svladao Sacramento Kingse sa 119-113. Donovan Mitchell je u šestu pobjedu svoje momčadi ugradio 36 koševa, osam skokova i šest asistencija, što mu je najbolji učinak u novoj sezoni, dok je veteran Mike Conley ubacio 30 poena. Rudy Gobert je uz 12 koševa imao 20 skokova i četiri blokade.

Treći strijelac momčadi bio je Bojan Bogdanović sa 20 koševa uz šut 7/11 iz igre te 2/5 za tricu. Za gotovo 31 minutu u igri najbolji hrvatski košarkaš je imao i tri skoka te dvije izgubljene lopte.

Kingse je s 23 koša predvodio Harrison Barnes, a 19 poena je ubacio Buddy Hield, pogodivši pet trica iz sedam pokušaja.

Giannis Antetokuonmpo je u pobjedu aktualnih prvaka 117-89 na gostovanju u Detroitu ugradio 28 koševa, devet asistencija, osam skokova i četiri blokade. Pat Connaughton i Jordan Nwora su dodali po 16 poena za pobjednike, a Bobby Portis je uz 12 koševa imao i osam skokova.

Millwaukee Bucksi su uspjeli prekinuti niz od tri poraza, iako su bili u oslabljenom sastavu bez ozlijeđenih Jruea Holidaya i Brooka Lopeza te oboljelog Khrisa Middletona, trojca iz udarne petorke NBA prvaka.

Jerami Grant je s 21 košem bio najbolji strijelac Pistonsa koji su u sedam ovosezonskih nastupa ostvarili samo jednu pobjedu.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Donovan Mitchell, Devin Booker, LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook,
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE