GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović zabio jedanaest trica i upisao se u NBA povijest

Bogdanović zabio jedanaest trica i upisao se u NBA povijest
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2022 / 07:59
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Bojan Bogdanović odigrao je najbolju šutersku utakmicu karijere, prvi je put postigao dvoznamenkasti broj trica i upisao se u NBA povijest jedinstvenim ostvarenjem.

U pobjedi Utah Jazza u Oklahoma Cityju 116:103 hrvatski je as postigao 35 koševa, od čega 33 trice.

Na cijeloj utakmici samo je jedanput šutnuo za dva poena i promašio. Pogodio je dva slobodna bacanja, ali sve ostalo zabio je iz daljine - 11 trica iz 18 pokušaja. Postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je zabio 11 (ili više) trica bez ijednog ubačaja za dva poena.

Već devetom tricom na utakmici postavio je svoj osobni rekord, kao i rekord Utah Jazza, a do kraja je postao tek 14. igrač u povijesti s barem 11 pogođenih trica na susretu. Rekorder je  ubacili su ih po 13, a Curry, Kobe Bryant i Donyell Marshall imali su utakmice s 12 trica.

Ovo je 27. put u NBA povijesti da je netko zabio 11 trica na utakmici, a Curry je to učinio 12 puta, dok su Thompson i Damian Lillard jedini igrači kojima je to uspjelo dvaput. Nitko prije Bojana to nije učinio u 2022. godini.

Nakon posljednje trice, kojom je 43 sekunde prije kraja definitivno prelomio utakmicu i s pet poena prednost Jazza povećao na osam, zadržao je ruku ispruženu u šuterskom položaju i mahnuo domaćoj publici vraćajući se u obranu. To mu je postala praksa svaki put kad u završnici zabije odlučujuću tricu.

Unatoč ovoj napadačkoj eksploziji, Bogdanović nije popravio svoj rekord sezone u koševima jer je protiv Denvera zabio 36. Istoj je momčadi prošle sezone ukrcao čak 48 koševa, što mu je rekord karijere.

Bogdanović je tako savršeno reagirao na prethodnu izvedbu, najlošiju u sezoni, u kojoj je postigao samo pet poena uz šut 1/11. U pobjedi Jazza još su se istaknuli Donovan Mitchell s 24 koša i 10 asistencija, Jordan Clarkson s 20 koševa te Rudy Gobert s 12 i 17 skokova, a domaćine je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena.

Drugi hrvatski košarkaš u NBA ligi nije imao ni približno tako uspješnu večer. Ivica Zubac ostao je na četiri poena (šut 2/5), devet skokova i tri izgubljene lopte u neočekivanom i teškom domaćem porazu od New York Knicksa 116:93.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Klay Thompson, Zach LaVine, Stephen Curry
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE