GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bojan Bogdanović upisuje fakultet

Bojan Bogdanović upisuje fakultet
SIMPATIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 12:56
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - S ugovorom života, kako su ga mnogi nazvali, naš košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović postao je najplaćeniji hrvatski sportaš svih vremena. Pretekao je i Luku Modrića i Marina Čilića, za četiri godine vjernosti Utah Jazzu inkasirat će, navodno, gotovo 80 milijuna USD.

S malo (našeg uobičajenog) pretjerivanja moglo bi se reći da je tim ugovorom osigurao i sebe i svoje potomstvo...

No, i tako bogati Babo zaključio je da mu nešto u životu nedostaje. Malo zbog vječitog pitanja “a što poslije”, a malo zbog zezancije okoline. Gotovo svi u Bojanovoj obitelji imaju, naime, sveučilišne diplome (otac Mario poznati je mostarski odvjetnik; uz to što je i bivši košarkaš Lokomotive, i to u vremenu kada, na njegovu žalost, nije bilo trica), pa su sinu i bratu postavili izazov – svaka čast na tricama i bogatim ugovorima, ali pokaži ti nama – diplomu.

I zato je Leteći Mostarac napokon prelomio, odlučio je ove godine upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu.

I tako na neki način postati dobar primjer sportaša koji se brine o svojoj budućnosti, ili kako se to već uvriježilo u stručnim krugovima – o dualnoj karijeri. Bojanu diploma možda i neće biti potrebna, ali mnogima hoće. Jer se u mnogim sportovima, sve da ste i u samom svjetskom vrhu, ne može osigurati egzistencija. Znaju to i u Hrvatskom olimpijskom odboru, pa već godinama nastoje pomoći sportašima oko toga.

Počelo je s “karijerom nakon karijere”, nastavilo se s “dualnom karijerom”, održavane su radionice i seminari, animirani sportaši i visokoškolske institucije. Nešto se učinilo i sa zapošljavanjem sportaša u vojsci i policiji, ali sve to nije dovoljno: težak je život sportaša, za račun sportskih postignuća često su prisiljeni žrtvovati naobrazbu.

I zato su u HOO-u odlučili učiniti korak više, ovih je dana oživotvorena ideja o utemeljenju HOO-ove Komisije za dual karijeru u sportu. Konstituirajućoj sjednici nazočilo je 13 članova, ljudi iz visokoškolskih ustanova, Ministarstva znanosti i obrazovanja, hrvatskih olimpijaca, ambasadora dualne karijere, novinara... Za predsjednicu je izabrana profesorica Romana Caput Jogunica, koja se već godinama bavi tim problemom. I koja najavljuje osnivanje karijernog centra.

Tagovi: Hrvatski olimpijski odbor, Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Kineziološki fakultet
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE