GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt: Razmišljao sam o povratku za OI u Tokiju

Bolt: Razmišljao sam o povratku za OI u Tokiju
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2021 / 14:19
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Svjetski rekorder na 100 i 200 metara, 35-godišnji Jamajčanin Usain Bolt priznao je u razgovoru za BBC da je "razmišljao o povratku na stazu za Olimpijske igre u Tokiju", ali i dodao da je sada prekasno za povratak atletici.

Bolt je sjajnu karijeru u kojoj je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 naslova svjetskog prvaka, završio na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017., s navršenom 31 godinom.

"Kad sam svom treneru rekao da idem u mirovinu, posjeo me i rekao mi da kad donesem tu odluku, onda je ona konačna. Rekao mi je da neće prolaziti nikakve oproštajne turneje i da budem siguran da sam spreman za mirovinu", izjavio je Bolt te priznao da je bilo trenutaka kad ga je 'škakljala' misao o povratku.

"Sad je prekasno. Da sam se odlučio na povratak, to bih učinio na ovim Olimpijskim igrama. Sjećam se da sam 2019. otišao svom treneru i pitao ga što misli o povratku na Igrama? Samo me pogledao i rekao - ne započinji. Bez svog trenera ne bih to nikada napravio, jer mu vjerujem. Ako on kaže ne, onda je to tako - ali imao sam poriv."

Vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 m vjeruje da bi suparništvo između jamajčanskih sprinterki Elaine Thompson-Herah i Shelly-Ann Fraser Pryce moglo dovesti do toga da ova karipska država preotme najbolje rezultate svih vremena na tim dionicama i u ženskoj konkurenciji, koji su od Olimpijskih igara u Seoulu 1988. u vlasništvu Florence Griffith-Joyner. Amerikanka je tada trčala nestvarnih 10.49 sekundi na 100 metara i prijašnji rekord Evelyn Ashford popravila za 27 stotinki. Isto je učinila i na 200 m, kad je istrčala rezultat 21.34 sekundi.

Elaine Thompson-Herah je na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu došla na pet stotinki od rekorda na 100 m, a na Olimpijskim igrama u Tokiju je 200 m istrčala 19 stotinki sporije od Griffith-Joyner.

"Kad sam vidio da su djevojke napredovale i da su stvarno brze, pomislio sam da bi se to doista moglo dogoditi. Elaine je doista popravila tehniku, a isto je učinila i Shelly-Ann. Ljudi već godinama govore o tom rekordu. Kad bi ga uspjele srušiti, to bi bila ogromna stvar za atletiku", poručio je Bolt.

Veliki navijač Manchester Uniteda se osvrnu i na povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford.

"To je ogromna stvar. Cristiano traži puno, tako da će to tražiti i od ovih igrača, što će ih samo učiniti boljima. On je na drugoj razini, on je stroj. Mislim da će igrati do 42. godine, jer će uvijek biti fizički spreman i na višoj razini od mnogih mlađih igrača", zaključio je Bolt.

Tagovi: Usain Bolt, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE