GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Booker zabio rekordnih 58 poena za pobjedu Phoenixa

Booker zabio rekordnih 58 poena za pobjedu Phoenixa
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2022 / 08:53
Autor: SEEbiz / H
PHOENIX - Devin Booker zabio je rekordnih 58 koševa, a Chris Paul je ubacio ključnu tricu na kraju za pobjedu Phoenix Sunsa od 118-114 nad gostujućim New Orleans Pelicansima u subotu.

Pelicansi su do odmora imali prednost od 17 poena, ali samo pet nakon treće četvrtine kada su Booker i Paul napravili seriju od 15-0. Phoenix je ponovno preuzeo vodstvo po prvi put nakon kraja prve četvrtine Paulovom tricom 5:24 minute do kraja utakmice.

New Orleans je došao do 111-109 nakon polaganja Ziona Williamsona nešto više od tri minute prije kraja. No, Paul je odgovorio tricom minutu prije kraja, a Josh Okogie je završio utakmicu s dva slobodna bacanja 19,9 sekundi do kraja.

Paul je dodao 18 koševa za Phoenix, dok je Mikal Bridges ubacio 15, a Bismack Biyombo 11. Sunsi su sada na dvije uzastopne pobjede nakon pet uzastopnih poraza. Dario Šarić nije igrao.

Williamson je predvodio Pelicanse sa 30 koševa, a CJ McCollum zabio je 27.

Oklahoma City Thunder su prekinuloi niz od pet poraza svladavši kod kuće Memphis Grizzliese sa 115-109, a
Luguentz Dort je izjednačio rekord sezone zabivši 24 koša. Isaiah Joe je dodao 23 pogotka.

Thunder je izvukao pobjedu unatoč tome što je ostao bez Shaija Gilgeous-Alexandera i Josha Giddeya, njihova dva vodeća strijelca. Gilgeous-Alexander je propustio utakmicu zbog kontuzije donjeg dijela leđa, dok je Giddey utakmicu propustio zbog bolesti koja nije povezana s COVID-om.

Grizzliese, kojima je prekinut niz od sedam pobjeda, predvodio je Brooks sa 32 poena.

Dvije večeri nakon što su izgubili sa 41 poenom u Memphisu, Milwaukee Bucksi su kod kuće nadigrali Utah Jazz sa 123-97.

Bobby Portis je ubacio 22 koša uz 14 skokova, Jrue Holiday je dodao 21 poen i osam asistencija, a Brook Lopez je pridonio 18 poena i osam skokova za Buckse koji su bili bez Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona.

Lauri Markkanen i Malik Beasley zabili su po 18 koševa za Jazz.

Portland Trail Blazers su u gostima sa 107-95 nslavili protiv Houston Rocketsa, a Anfernee Simons je zabio 32 koša, što mu je rekord sezone, za pobjedu svoje momčadi.

Damian Lillard je u prvom poluvremenu ubacio 25 poena uz 10 asistencija i prešao 18.000 poena u karijeri. Hart je upisao 12 poena i 13 skokova. Jusuf Nurkić je upisao 14 ubačaja.

Kod Rocketsa najbolji je bio sa 15 poena Jayleen Green.

Donovan Mitchell ubacio je 25 koševa, a Darius Garland 18 koševa i 12 asistencija podigavši ??domaćine

Jedina utakmica koja nije odlučena sinoć u regularnom dijelu bila je ona Cleveland Cavaliersa od 100-99 nad Dallas Mavericksima koji su igrali bez Luke Dončića.

Utakmicu je u produžetak odveo Kemba Walker koji je zabio za Dallas 3,5 sekunde prije kraja regularnog dijela. On jxe nakon toga ubacio tricu u produžetku prije nego što su Caris LeVert i Jarrett Allen odgovorili koševima za vodstvo Clevelanda 100-99.

Evan Mobley je sa 17 koševa, osam skokova i četiri asistencije prodnio za drugu pobjedu Cavaliersa nad Mavericksima u četiri dana. Cleveland je u srijedu pobijedio Dallas 105-90.

Walker je utakmicu zavšio sa 32koša i sedam asistencija za Dallas. Christian Wood je upisao svoj drugi uzastopni double-double učinak sa 26 poena i 14 skokova.

Miami Heat i San Antonio Spurs su sinoć utakmicu odigrali u Mexico Cityju, što je prvi put od 2019. da je NBA utakmica igrana južno od granice. Slavili su sa 111-101 Miami Heat koje su predvodili Jimmy Butler sa 26 poena i Bam Adebayo sa 22 i 13 skokova.

Heat je dobio svoju četvrtu uzastopnu gostujuću utakmicu i prvi put ove sezone prešao 0,500. Tyler Herro dodao je 21 koš za Miami, a Robinson i Max Strus po 12.

Keldon Johnson je predvodio Spurse sa 22 ubačaja, dok je Devin Vassell ubacio 18 koševa.

LA Clippers su na svom terenu sa 102-93 bili bolji Washington Wizardsa, a Kawhi Leonard je postigao 31 pogodak. Ivica Zubac nije igrao za Clipperse.

Clippersi su veći dio utakmice bili u zaostatku za Washingtonom koji je pokušavao prekinuti dugi niz poraza. No Los Angeles je nadoknadio zaostatak, dijelom zahvaljujući snažnoj obrani u trećoj četvrtini koja je držala Wizardse na samo 18 poena. Clippersi su poveli početkom četvrte četvrtine za vodstvo od 81-78, prije nego što je Washington opet poveo sa 85-81. Ali onda su Clippersi napravili seriju 11-2 kojom su došli u vodstvo kojeg nisu ispustili do kraja.

Luke Kennard je dodao 20 koševa za Clipperse.

Kristaps Porzingis je zabio 19 poena u porazu Wizardsa, devetom u nizu i 12. u zadnjih 13 utakmica.

Tagovi: Devin Booker, Phoenix Suns, Kemba Walker, Zion Williamson, Chris Paul,Dario Šarić, Jason Tatum, Boston Celtics
PROČITAJ I OVO
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE