GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Becker mora u zatvor

Boris Becker mora u zatvor
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 17:45
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Njemački teniski velikan Boris Becker (54) osuđen je u petak na londonskom sudu na kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine zbog prikrivanja stotina tisuća funti imovine nakon što je proglasio bankrot.

Becker je ranije ovog mjeseca osuđen po četiri optužbe prema britanskom zakonu o insolventnosti, uključujući neotkrivanje, prikrivanje i uklanjanje značajne imovine nakon stečajnog suđenja.

Šesterostruki Grand Slam pobjednik proglašen je krivim za prijenos novca bivšoj supruzi Barbari nakon bankrota 2017. godine.

"Primjetno je da niste pokazali kajanje ili prihvaćanje svoje krivnje", rekla mu je sutkinja Deborah Taylor kad ga je osudila na dvije godine i šest mjeseci zatvora na londonskom sudu Southwark Crown. "Nije bilo poniznosti."

Rekla je da će Becker odslužiti polovicu kazne iza rešetaka, a ostatak uvjetno.

Na suđenju su se čuli detalji o Beckerovoj karijeri i kako je bivši igrač svijeta, koji je tri puta osvojio Wimbledon, izgubio bogatstvo nakon umirovljenja.

Boris je tvrdio da ne zna gdje se nalaze neki od njegovih trofeja, kako je uzeo zajam s visokim kamatama od jednog od najbogatijih britanskih poslovnih ljudi i pokušao izbjeći bankrot tvrdeći da ima diplomatsku zaštitu od strane Srednjoafričke Republike.

"Becker je bio selektivan u prijavljivanju svoje imovine. Kada mu je to odgovaralo, dao je potpunu informaciju, a kada nije, onda nije," rekla je tužiteljica Rebecca Chalkley koja je pozvala suca da izrekne zatvorsku kaznu.

Optužila je Beckera da je "lažnim bankrotom", prikrivanjem i prijenosom imovine, svojim vjerovnicima oduzeo više od 2 milijuna funti (2.51 milijuna dolara). Bivši teniski prvak bankrotirao je zbog duga privatnim bankarima Arbuthnot Latham & Co, a prema odredbama stečajnog naloga, bio je dužan dati potpunu objavu imovine.

Osuđen je jer nije prijavio imovinu u Njemačkoj, skrivajući bankovni zajam od 825.000 eura i dionice kanadske tehnološke tvrtke.

On je odbacio sve optužbe, rekavši da je surađivao u stečajnom postupku - čak je ponudio i svoj vjenčani prsten - i da se oslanjao na svoje savjetnike.

"Njegova reputacija, što je bitan dio njegova brenda, je uništena. Ovo je najveće javno poniženje", rekao je Beckerov odvjetnik Jonathan Laidlaw.

Inače, Becker je oslobođen optužbi na suđenju po 20 drugih točaka, uključujući optužbe da nije predao drugu imovinu, uključujući dva trofeja Wimbledona i zlatnu olimpijsku medalju.

Ranije je osuđen zbog utaje poreza u Njemačkoj 2002. godine, zbog čega je dobio uvjetnu kaznu zatvora.

Tagovi: Boris Becker, utaja poreza
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE