GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borna Sosa bi mogao zaigrati za Njemačku

Borna Sosa bi mogao zaigrati za Njemačku
DRŽAVLJANSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 13:47
Autor: SEEbiz / Index.hr
BERLIN - Borna Sosa dobio je njemačko državljanstvo, doznaje Index od izvora bliskih igraču.

Njemački nogometni savez predvođen Joachimom Löwom navodno je pomno pratio 23-godišnjeg lijevog beka Stuttgarta i po hitnom postupku ga naturalizirao. Njemački Sky javlja da je Sosa državljanstvo dobio jer mu je majka rođena u Berlinu i da ga njemački izbornik ozbiljno razmatra kao opciju na predstojećem Europskom prvenstvu.

Sosa ove sezone briljira za Stuttgart te je u 25 utakmica u Bundesligi upisao deset asistencija i tako se nametnuo kao najbolje rješenje na lijevoj strani hrvatske reprezentacije.

No, kako stvari stoje, puno je realnije da se Sosa nađe na popisu njemačkog, a ne hrvatskog izbornika. Bivši Dinamov lijevi bek odigrao je do sad 19 utakmica za mladu reprezentaciju, ali nijednu za seniorsku te po Fifinim pravilima može igrati za drugu A selekciju.

Bild je objavio da se Sosa već nalazi na širem popisu njemačke reprezentacije od 32 igrača te da bi se vrlo lako mogao naći na listi 26 putnika na Euro.

"Pratimo ga već duže vrijeme. Vjerujemo da može postati njemački reprezentativac", rekao je kratko za Bild direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.

Tagovi: Borna Sosa, Njemačka, Joachim Low, Oliver Bierhoff
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE