GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boston dobio sedmu protiv Miamija i plasirao se u veliko finale

Boston dobio sedmu protiv Miamija i plasirao se u veliko finale
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2022 / 07:44
Autor: SEEbiz
BOSTON - Košarkaši Boston Celticsa plasirali su se u finale NBA lige nakon što su u svom TD Gardenu u sedmoj utakmici finalne serije Istočne konferencije svladali Miami Heat rezultatom 100:96 (32:17, 23:32, 27:26, 18:21).

Boston je odlično otvorio utakmicu, Celticsi su vodili 9-1, a sredinom prve četvrtine već su imali 15 poena viška (24:9), što je bila prednost nakon prvih 12 minuta (32:17), i početkom drugog poluvremena povisio na maksimalnih +17 (34:17).

Nogometaši Bostona zadržali su uvjerljivu prednost do kraja prvog poluvremena, kada je Miami serijom 5-0 uspio smanjiti na 55:49.

Boston je tijekom treće trećine održavao vodstvo, no na početku posljednjih 12 minuta činilo se da će Miami uhvatiti priključak i dovesti utakmicu u potpunu neizvjesnost. Umjesto toga, Boston je vezao osam poena rezultatom 82:79, došao do 90:79 i praktički prelomio meč.

Miami je imao još jednu seriju, vezali su 11 poena i došli do 98:96, ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Pobjedničku momčad predvodio je Jayson Tatum s 26 poena i 10 skokova, dok je Jimmy Butler predvodio Miami s 35 poena.

Boston će u velikom finalu igrati protiv Golden State Warriorsa, a prvi meč na rasporedu je u noći između 2. i 3. lipnja.

Tagovi: Boston Celtics, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE