GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branko Ivanković preuzeo Oman

Branko Ivanković preuzeo Oman
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2020 / 10:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski nogometni stručnjak Branko Ivanković (65) novi je izbornik reprezentacije Omana objavio je Omanski nogometni savez na društvenim mrežama.

Ivanković će za omanskim kormilom naslijediti nizozemskog stručnjaka Erwina Koemana koji je dobio otkaz nakon razočaravajućeg nastupa na Zaljevskom kupu u Kataru gdje Omanci nisu uspjeli napredovati dalje od grupne faze.

Oman je na turnir došao kao branitelj naslova, no osvojio je tek treće mjesto u skupini iza Saudijske Arabije i Bahraina.

Ivanković u Muscat seli nakon što je donedavno radio u Saudijskoj Arabiji kao trener Al-Ahlija. Ivanković je u Al-Ahli stigao u lipnju, a otkaz je dobio nakon svega pet utakmica upisavši dvije pobjede, remi i dva poraza.

Ivankoviću će Oman biti druga reprezentacija koju će voditi, nakon što je od 2002. do 2006. bio izbornik Irana. Bio je i pomoćnik Miroslava Blaževića na klupi "Vatrenih" na svjetskom prvenstvu 1998. na putu do francuske bronce.

Ivanković je trenirao i Dinamo, Rijeku, Varteks, Hannover 96, Shandong Luneng, Ettifaq, Al-Wahdu i Persepolis.

Prvi ispit Ivanković će na omanskoj klupi imati 31. ožujka protiv Afganistana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Nakon pet odigranih utakmica u kvalifikacijama za SP Oman je drugi u skupini sa 12 bodova, jednim bodom manje od Katara. Zanimljivo, u skupini se nalazi i Indija koju vodi Igor Štimac, a nalazi se na četvrtom mjestu s tri boda.

Oman i Indija su već odigrali svoje utakmice pa nećemo vidjeti hrvatski okršaj. Oman je dobio obje utakmice (2-1, 1-0).

Tagovi: Branko Ivanković, Oman, Omanski nogometni savez, Igor Štimac
PROČITAJ I OVO
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
LAZIO
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
RIM - Lazio je u nedjelju u utakmici 36. kola talijanskog prvenstva kod kuće s 2:0 svladao Empoli i tako se vratio na pobjedničke staze nakon što je prošlo kolo remizirao u gostima protiv Monze.
Salve pohvala na račun Modrića
POHVALE
Salve pohvala na račun Modrića
MADRID - Hrvatski kapetan oduševio je protiv Granade, a trener Real Madrida Carlo Ancelotti pohvalio ga je nakon utakmice te otkrio na što je fokusiran premda mu ugovor istječe za mjesec i pol dana
Preminuo riječki filozof Nenad Mišćević
IN MEMORIAM
Preminuo riječki filozof Nenad Mišćević
RIJEKA - Preminuo je riječki filozof Nenad Mišćević.
Dončić i Irving zaslužni za preokret Dallasa u seriji protiv Oklahome
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving zaslužni za preokret Dallasa u seriji protiv Oklahome
DALLAS - Luka Dončić i Kyrie Irving napravili su preokret za Dallas u seriji protiv Oklahome i sada Mavericksi imaju prednost od 2-1.
Jakirović u suzama: Mama bi bila ponosna
SLAVLJENIK
Jakirović u suzama: Mama bi bila ponosna
ZAGREB - Dinamo je na Maksimiru pobijedio Osijek 1:0 u 34. kolu i tako osigurao naslov prvaka SuperSport HNL-a. Strijelac je bio kapetan Arijan Ademi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE