GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brozović zatražio raskid ugovora s dugogodišnjim menadžerom

Brozović zatražio raskid ugovora s dugogodišnjim menadžerom
MENADŽER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 15:20
Autor: SEEbiz / Index.hr
MILANO - Marcelo Brozović, jedan od najskupljih hrvatskih igrača na nogometnom tržištu, čija se cijena prema Transfermarktu kreće oko 40 milijuna eura, zatražio je raskid ugovora s dugogodišnjim menadžerom i bivšim nogometašem Miroslavom Bičanićem koji ga je 2015. godine doveo u talijanski Inter, u zadnjim trenucima prijelaznog roka.

Tada 22-godišnji Brozović je u Italiju stigao iz Dinama i odradio jednogodišnju posudbu, da bi Inter u ljeto 2016. godine otkupio njegov ugovor. Zagrebački klub zaradio je uz bonuse oko 8 milijuna eura, a Brozović je produžio vjernost Interu do 2022. godine.

Uskoro ga čekaju novi pregovori, a kako doznajemo, menadžersku ulogu uz pomoć pravnog tima preuzet će Marcelov otac Ivan kojem je posvetio i svoju posljednju tetovažu - sliku bombe ucrtane na vratu.

Bičanić nam je kazao da za sada nema komentara na slučaj koji će po svemu sudeći završiti na međunarodnom sportskom sudu. Brozović ima ugovorene obveze prema Bičaniću, ali i prema njegovom partneru, superagentu Neliju Lucasu, koji se sigurno neće odreći svog dijela.

Veza Bičanića i Brozovića nije samo poslovne prirode. Poznato je da se Bičanić o njemu brine od malih nogu kao i da ga je izvlačio iz najtežih situacija u životu, spašavajući ga od raznih poroka i rastrošnosti. Bio mu je drugi otac i nije očekivao da će se jednog dana boriti na sudu.

Bičanić ga je branio i preodgajao uslijed mnogobrojnih incidenata, poput vožnje u pijanom stanju i problema s policijom.

Kao mladi nogometni potencijal nije mogao balansirati dva treninga dnevno i srednju školu, pa je na nagovor oca odustao od škole u drugom srednje.

Karijeru je započeo u obližnjem Hrvatskom Dragovoljcu (rođen u selu Okuje pored Velike Gorice), nakon godinu dana preselio u Lokomotivu, a logičan nastavak bio je Dinamo. Upravo je u dresu Dinama i Lokomotive odradio neke od najboljih pojedinačnih sezona u zadnjih desetak godina domaćeg prvenstva. Lokomotiva ga je godinama prodavala Dinamu na rate i ta stigma dugo ga je pratila, baš kao i fotografija s utakmice Intera kada je pored njega u loži mjesto dobio Mario Mamić, sin odbjeglog gazde Dinama Zdravka Mamića s kojim danas dijeli optuženičku klupu zbog pljačke Dinama putem transfera igrača.

Bičanić nam je više puta rekao da je riječ o slučajnosti te da Mamićev sin nije imao veze s transferom, ali nikada nije uspio uvjeriti Marcela da ostvari normalnu komunikaciju s medijima. Za razliku od nogometaša koji su se ugostiteljskoj karijeri posvetili nakon završetka igračke, Brozović je odavno otvorio kafić u Velikoj Gorici koji je nazvao Epic Broz. Navodno je tražio stan u kojem bi živio za vrijeme praznika, no naletio je na bolju ponudu - kuću s kafićem u prizemlju.

Veznjak je za hrvatsku reprezentaciju debitirao je pod izbornikom Nikom Kovačem u prijateljskoj utakmici s Australijom. Iduću utakmicu za Hrvatsku odigrao je na otvaranju SP-a protiv Brazila u Brazilu. Mnogi su tada bili skeptični prema igraču koji će za četiri godine biti jedan od ključnih na putu do finala SP-a, ali Bičanić je to vjerovao.

"Sjećam se kad mi je prije SP-a i nastupa protiv Brazila rekao: 'Tekma kao tekma'. Gorica, Dragovoljac, Brazil, njemu je svejedno. Marcelo bi se snašao u svakom klubu, posebice obzirom na svoju poziciju u momčadi i ulogu pravog 'tuttocampiste'. Svaki ga trener voli. Po utakmici pretrči minimalno 12, 13 kilometara, nekad i preko 15. Stigne namjestiti i zabiti gol, a sjajan je i u prekidu. Marcelo je kompletan igrač", govorio je Bičanić tada za Index.

Na SP-u u Rusiji Brozović je srušio Fifina mjerenja i pretrčao rekordnih 16.6 kilometara tijekom utakmice s Engleskom, dok je u rušenju Argentine (3:0) izbrisao s terena Lea Messija.  

Na Brozovićevom profilu na Transfermarktu već je izbrisano Bičanićevo ime, a kao njegov zastupnik naveden je Epic team. Talijanski mediji također su dali prostor ovoj vijesti jer Brozovića i njegov Epic team uskoro čekaju pregovori oko novog ugovora. Kako doznajemo, Turopoljac želi ostati u klubu koji se bori za naslov prvaka, a tražit će i povećanje plaće koja sada iznosi 3.5 milijuna eura godišnje. U ugovoru ima ugrađenu odštetnu klauzulu u iznosu od 60 milijuna eura.

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter, Epic team, Lionel Messi, Miroslav Bičanić, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE