GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bruno Marić više nije šef hrvatskih sudaca

Bruno Marić više nije šef hrvatskih sudaca
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 16:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bruno Marić više nije šef hrvatskih sudaca. Ponudio je ostavku nakon curenja snimki iz VAR sobe s više utakmica SuperSport HNL-a. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić prihvatio je njegovu ostavku.

Marić je kao razlog ostavke naveo osobne razloge. Vijest je na službenim stranicama objavio HNS.

Hrvatski suci, na čelu s Marićem, ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Dinamo je objavio video u kojem ih je kritizirao, isto je učinio i Hajduk, a na društvenim mrežama vidjeli smo brojne sporne situacije.

Marić je imenovan je šefom sudačke komisije na sjednici Izvršnog odbora HNS-a 10. ožujka 2021. godine. Na toj poziciji zamijenio je HDZ-ovog veterana Antu Kulušića, koji je bio smijenjen zbog očajnog suđenja tijekom cijele sezone. Nepune tri godine kasnije, otišao je i Marić.

Podsjetimo, Marić je u svibnju 2019. godine podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR, a sve zbog pritisaka u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split. Rekao je tada da odlazi radi dobrobiti hrvatskog nogometa koji je godinama opterećen lošim odnosom HNS-a i Hajduka, ali nikada nije potvrdio da je splitski klub tražio njegovu ostavku.

Marić je ostao u sustavu HNS-a kao važna karika za VAR i kontrolor utakmica, a onda je preuzeo najodgovorniju ulogu u sudačkoj organizaciji. Tijekom njegove sudačke karijere pratio ga je glas da je najkontroverzniji hrvatski sudac.

Optuživali su ga za namještanje Kupa Hajduka i Dinama 2009. godine, ali je na sudu uspio pobijediti UEFA-u i naplatiti štetu koja mu je prouzročena. Na Poljudu je bio stalna meta navijača Hajduka, a u Stobreču kraj Splita doživio je i huliganski napad te završio na hitnoj pomoći.

Tagovi: Bruno Marić, kustić, hns, hnl, dinamo, hajduk
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE