GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bryant, Duncan, Garnett i Tomjanovich finalisti za Kuću slavnih

Bryant, Duncan, Garnett i Tomjanovich finalisti za Kuću slavnih
FINALISTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Samo tri tjedna nakon tragične smrti, NBA liga sinoć je potvrdila Kobea Bryanta kao jednog od osmero finalista iz američkog bazena kandidata.

Osim njega, finalisti su Tim Duncan, Kevin Garnett te treneri Eddie Sutton i Rudy Tomjanovich, a odbor za žensku košarku finalisticama je proglasio Tamiku Catchings te trenerice Kim Mulkey i Barbaru Stevens.

Finalisti koji dobiju 18 od 24 glasa "za" bit će najesen uvršteni u Kuću slavnih, a njihova imena bit će objavljena tijekom NCAA Final Foura u Atlanti 4. travnja. Tada ćemo saznati i tko je prošao kroz filter Međunarodnog odbora, odnosno hoće li u mjesto u tom košarkaškom hramu konačno dobiti i Toni Kukoč.

NBA obično na All-Staru izlista veći broj finalista, no ovaj put su se odbori odlučili za samo njih osmero jer je ovo možda i najjača generacija u povijesti koja će istodobno ući u Kuću slavnih.

Bryant je u NBA ligi proveo 20 godina, 18 puta bio je izabran na All-Star utakmicu, 11 puta bio je član najbolje petorke lige, devet puta član najbolje obrambene petorke, pet puta je bio prvak s LA Lakersima, jedanput MVP i dvaput MVP finala. U helikopterskoj nesreći 26. siječnja stradao je kao četvrti najbolji strijelac svih vremena, a nezaboravna je utakmica protiv Toronta 2006. u kojoj je zabio čak 81 koš.

Duncan je u 19 godina sa San Antonio Spursima također osvojio pet naslova prvaka, 15 puta je bio All-Star, 10 puta izabran je u najbolju petorku lige, a osam puta u najbolju obrambenu. Dvaput je bio MVO lige i triput MVP finala, a proglašen je i za rookieja godine. Jedini je igrač u povijesti koji je s istim klubom ostvario više od 1000 pobjeda, a karijeru je završio među najboljih 10 u povijesti u skokovima i blokadama.

Kevin Garnett proveo je 21 godinu u Minnesoti, Bostonu i Brooklynu i 2008. osvojio naslov sa Celticsima. Na All-Staru je bio 15 puta, četiri puta izabran je u najbolju petorku lige, a devet puta među najbolje defenzivce. Bio je MVP 2004. i obrambeni igrač godine 2008., a umirovio se kao devet najbolji skakač u povijesti.

Rudy Tomjanovich slavni je trener hrvatskog podrijetla, a 34 godine proveo je u Houston Rocketsima kao igrač, pomoćni i glavni trener. Jedini je čovjek u NBA povijesti koji je kao igrač postigao više od 10.000 poena, a kao trener ostvario više od 500 pobjeda i osvojio dva naslova prvaka (1994. i 1995.).

Tamika Catchings jedna je od najboljih košarkašica svih vremena. Svih 14 sezona igrala je za Indianu te je 2012. odvela do titule, a sebi priskrbila nagradu za MVP-a finala. Bila je i MVP cijele lige, rookie godine, sedam puta birana je u najbolju petorku, a sedam puta među najbolje obrambene igračice, a i dalje je prva na listi svih vremena WNBA lige u osvojenim loptama.

Sutton, Mulkey i Stevens svoje su vrlo uspješne trenerske karijere proveli na sveučilištima.

Tagovi: Kobe Bryant, Kuća slavnih, Kevin Garnett, Tim Duncan, Rudy Tomjanovich, LA Lakers, Houston Rockets, Boston Celtics
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE