GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bucksi preokrenuli finalnu seriju

Bucksi preokrenuli finalnu seriju
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2021 / 08:04
Autor: SEEbiz / index.hr
PHOENIX - Milwaukee Bucksi dobili su i treću uzastopnu utakmicu NBA finala i došli na prag prvog naslova prvaka nakon točno 50 godina.

U petoj utakmici finala Bucksi su pobijedili u Phoenixu 123:119 i tako napravili prvi "break", odnosno prvi je put u finalu slavio gost. Tako će u noći s utorka na srijedu Bucksi pred svojim navijačima imati priliku doći do druge titule u povijesti.

Dvostruki MVP Giannis Antetokounmpo zabio je 32 koša uz ekonomičan šut 14/23 te devet skokova i šest asistencija, ali jednu od ključnih serija cijele sezone Bucksi su napravili dok se od odmarao.

Phoenix je odlično otvorio utakmicu, vezao 11 pogođenih šuteva i poveo 16 razlike već u prvoj četvrtini. Dok je Giannis sjedio, Jrue Holiday je vodio preokret, odnosno seriju 21:5 kojom se Milwaukee potpuno vratio u igru i poveo prije poluvremena.

U drugom poluvremenu Bucksi su preuzeli kontrolu te su devet minuta prije kraja imali ugodnih 14 poena prednosti. Sunsi nisu odustajali i nošeni publikom primaknuli su se na 120:119 u posljednjoj minuti. No tada je Holiday ukrao loptu Devinu Bookeru te poslao u kontru Giannisa, koji je zakucao uz prekršaj. Promašio je dodatno bacanje, kojim je mogao riješiti utakmicu 13 sekundi prije kraja, ali je uhvatio skok nakon vlastitog promašaja, pa je pobjedu s linije potvrdio Khris Middleton.

Middleton je završio s 29 koševa, a sedam je postigao u posljednje tri i pol minute dok su se Sunsi pokušavali vratiti. Holiday je završio s 27 koševa i 13 asistencija.

Nakon 42 u prethodnoj utakmici, Devin Booker ovaj je put u porazu zabio 40 koševa. Chris Paul zabio je 21 uz 11 asistencija, a Deandre Ayton 20 uz 10 skokova.

Phoenix je nakon prve dvije utakmice i vodstva 2:0 djelovao spremno za prvi naslov u povijesti, ali u Milwaukeeju je serija promijenila momentum i sada su Bucksi u prilici osvojiti prvi nakon 1971. godine, dok su za njih igrale legende Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson.

Bucksi su tek četvrta momčad koja je dobila tri uzastopne utakmice finala nakon što je izgubila prve dvije. Posljednji put to je učinio Miami 2006. protiv Dallasa i odmah u šestoj osvojio naslov.

Tagovi: Milwaukee Bucks, Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo, Devin Booker, Chris Paul, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE