GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffon u petak postaje novi rekorder

Buffon u petak postaje novi rekorder
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 14:25
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (42) u petak bi trebao postati igrač s najviše nastupa u povijesti talijanskog prvenstva.

Vratar torinskog Juventusa trenutačno s Paolom Maldinijem dijeli rekordan broj nastupa u Serie A. Obojica su upisala po 647 utakmica u elitnom razredu talijanskog nogometa, a iza njih je ostao Francesco Totti sa 619 nastupa.

Buffon bi u petak trebao braniti za Juve u gradskom derbiju protiv Torina i tako sam izbiti na vrh ljestvice igrača s najviše nastupa.

Legendarni "Gigi" je debitirao u Serie A u studenom 1995. u dresu Parme protiv Milana, a susret je završio bez golova. Buffon je tada imao 17 godina i 295 dana.

Tadašnji prvi vratar Parme Luca Bucci se ozlijedio i očekivalo se kako će Nevio Scala staviti na gol njegovu zamjenu, iskusnog Alessandra Nistu. No, Scala se odlučio za trećeg vratara Buffona.

"Nisam niti zamišljao da bi mogao stići do ovdje. Bio sam dobar, ali imao sam i sreću," rekao je nedavno Buffon.

U godinama koje su uslijedile izrastao je u jednog od najboljih svjetskih vratara.

S Juventusom, najvažnijim klubom u njegovoj karijeri, Buffon trenutačno igra svoju 25. profesionalnu sezonu. Šest je proveo u Parmi, jednu u PSG-u, a sve ostale u Juventusu.

Njegovim ligaškim nastupima treba dodati još 175 utakmica u talijanskom Kupu, Ligi prvaka, Kupu UEFA i dresu PSG-a, te 176 u dresu talijanske vrste.

S Italijom je bio prvak svijeta (2006), u dresu Juventusa je osvojio 19, a s Parižanima još dva trofeja.

"O budućnosti ne razmišljam, želim da mi život pokaže put," kazao je neuništivi Buffon koji je početkom tjedna produžio ugovor s Juventusom na još jednu godinu.

Tagovi: Gianluigi Buffon, Juventus, Paolo Maldini, Parma
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE