GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burton: Želim u Dinamu napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri

Burton: Želim u Dinamu napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 15:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je danas na Maksimiru predstavio igrače koje je potpisao tijekom zimskog prijelaznog roka, a posebnu pažnju novinara dobio je Robbie Burton, bivši kapetan U-23 momčadi Arsenala koji je sinoć završio svoj transfer u Dinamo.

Dvadesetogodišnji Burton u Arsenalu je bio najbolji igrač, a prošao je i cijeli omladinski pogon. Radi se o Velšaninu koji je nastupao i za U-17 i U-19 reprezentacije te selekcije. Igra na poziciji središnjeg veznog.

"Dinamo je pokazao interes za mene dok sam igrao za Arsenal U-23 i ja sam zaključio da je ovo dobar posao za mene. Želim ovdje napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri", rekao je Burton našem novinaru pa odgovorio na pitanje je li činjenica da je Olmo uspio preko Dinama ostvariti veliki transfer imala ulogu u njegovu dolasku u Zagreb:

"Olmo je pokazao da se ovdje može uspjeti i želim pratiti njegove korake. Nisam dobivao prilike ni pod starim ni pod novim trenerom u Arsenalu pa sam odlučio otići iz kluba, trebaju mi minute. Želim što prije igrati u prvoj momčadi, sve što želim je igrati nogomet. Vidio sam da su neki u Engleskoj iznenađeni ovim potezom, ali to je moja karijera i nije me strah donijeti ovakvu odluku. Hrvatska je lijepa zemlja, bio sam već ovdje, jedva čekam živjeti ovdje", zaključio je Burton.

Za U-23 ekipu Arsenala upisao je 31 nastup, pet golova i dvije asistencije. Jednom je sjedio i na klupi seniorske momčadi Arsenala ove sezone, u rujnu prošle godine u Carabao kupu.

Tada je Arsenal slavio protiv Nottingham Forresta 5:0, a menadžer ekipe još je bio Unai Emery. Sjajno je odigrao i u prijateljskom susretu protiv Bayerna.

Foto: CROPIX

Tagovi: Robbie Burton, Dinamo, Zoran Mamić, Arsenal, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE