GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Busquets najbolji igrač, a Mbappe najbolji strijelac završnice

Busquets najbolji igrač, a Mbappe najbolji strijelac završnice
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2021 / 07:28
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Kapetan španjolske nogometne reprezetacije Sergio Busquets proglašen je najboljim igračem završnog turnira Lige nacija 2021. godine.

Španjolska je na koncu osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu izgubila od Francuske sa 1-2.

“Busquet je kontrolirao obje utakmice, diktirao igru i učinio igrače oko sebe boljim,” kazao je Robbie Keane, UEFA-in tehnički promatrač.

Nakon španjolske pobjede protiv Italije u polufinalu, talijanske novine La Gazzetta dello Sport proglasile su ga “maestrom”. Jednako dobro je odigrao i u finalu gdje je asistirao Mikelu Oyarzabalu za vodeći gol “Furije”.

Barcelonin veznjak je naslijedio Portugalca Bernarda Silvu iz Manchester Cityja koji je osvojio nagradu za igrača turnira 2019. godine nakon što je predvodio Portugal do naslova.

Nagradu za najboljeg strijelaca završnice Lige nacija dobio je francuski napadač Kylian Mbappe koji je upisao dva pogotka i dvije asistencije.

Iza njega ostali su Španjolac Ferran Torres i Francuz Karim Benzema koji su također postigli po dva gola, ali nisu imali asistencije.

Dodajmo i kako su Francuzi pobjedom protiv Španjolske produžili niz bez poraza na 25 natjecateljskih utakmica, što im je drugi najduži niz u povijesti.

Bolji su bili tek u razdoblju od 1994. do 1999. kada su spojili 27 utakmica bez poraza.

Tagovi: Sergio Busquets, Kylian Mbappe, Liga nacija
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE