GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić: Baturina je pokazao da se na njega može računati

Čačić: Baturina je pokazao da se na njega može računati
IGRAČ UTAKMICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je u subotnjem derbiju 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk 4:1. Najveći derbi hrvatskog nogometa igrao se pred nešto više od 14.000 ljudi, a prvo poluvrijeme pripalo je Hajduku, koji je poveo pogotkom Janija Atanasova.

U drugom poluvremenu Dinamo je preokrenuo rezultat golovima koje su postigli Martin Baturina, Arijan Ademi, Amer Gojak i Mislav Oršić. Susret je na konferenciji za medije prokomentirao Dinamov trener Ante Čačić.

"Jako dobra nogometna predstava i zaslužena pobjeda Dinama. Odigrali smo i prvo poluvrijeme u kojem smo imali rezultatski minus. Vjerovao sam u momčad i da će nastavimo li istim ritmom, sve doći na svoje. Tako je i bilo. Uz mirnoću i strpljivost, došli smo do prilika koje smo realizirali", rekao je u uvodu Čačić, zahvalio igračima i navijačima i dodao:

"Igračima sam na poluvremenu rekao da su odigrali odličan prvi dio, da neću nikoga mijenjati i da samo nastave tako. Zaista smo bili dobri. Uvijek se može dogoditi situacija u kojoj se primi gol, bio je to zaista sjajan udarac Atanasova. Bitno je bilo da je momčad vjerovala u to. To govori o moralu ekipe i vjeri. Nije bilo niti jednog lošeg mjesta u momčadi."

"Ne volim izdvajati pojedince, njih momčad izbacuje u svakoj utakmici. Ali Martin Baturina izgleda kao da ima već puno ovakvih utakmica u nogama, njega bih istaknuo. Ademijeva reakcija na gol? Zvižduci su nam bili motivacija. Naše je da radimo, ovo je bila satisfakcija za igrače. Oni znaju da je u svlačionici dobra radna atmosfera, da imamo disciplinu u radu i da smo na pravom putu. Bit će i posrtaja, ali nećemo zbog toga gubiti kurs. Na pravom smo putu i ovo to dokazuje.

Veliki je broj utakmica, moramo imati razigranost. Mediji apostrofiraju moje zamjene, ali one su imale smisla. Mi danas ne bi imali tu energiju da nismo imali 45 minuta Mišića, Ristovskog i malog Baturinu. Ja moram gledati ono što mi se događa za tri dana, jednostavno nemam vremena za euforije isto kao što ne padam u depresije nakon, uvjetno rečeno, loših izvedbi, kakva je bila ona u Varaždinu. Iako je i ona posljedica teškog putovanja, vremenskih prilika i dobrog domaćina."

Komentirao je konstataciju novinara da mu je ovo bila peta pobjeda protiv Hajduka u isto toliko utakmica.

"Budem se pohvalio, zaboravili ste mi šestu na klupi Lokomotive iz 2011. Lokomotiva je pobijedila 1:0. Ovo je šesta pobjeda na maksimirskom stadionu. Evo, da se malo i ja podičim. Ova je posebno draga jer je stoti derbi i bila je dobra izvedba."

Upitan je zašto je Martin Baturina ranije manje korišten.

"Teško mi je pričati zašto Baturina nije igrao prije mog dolaska, svaki trener ima svoju viziju i svoja razmišljanja. Evidentno je da Martin pokazuje kako se radi o vrhunskom talentu. Na njega se stvarno može ozbiljno računati, ali ne bih komentirao svoje prethodnike. Dugo je i Lovro Majer bio u 'frižideru', zar ne?

Petković? Bruno je igrač koji ima klasu, to uopće nije sporno. Imao je malu krizu, a u Skoplju je možda bio i naš najbolji igrač. Tamo je dobio udarac u rebro, što ga je ometalo. On to nije na pravi način prezentirao pa je želio igrati. Ja sam s njima svaki dan u svlačionici, sve vidim. Pokazao je da se na njega može računati", zaključio je Čačić.

Tagovi: Martin Baturina, Ante Čačić, Arijan Ademi, Dinamo, Bruno Petković
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE