GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić: Vjerujem da možemo nadoknaditi ovaj zaostatak, neigranje Mišića hendikep

Čačić: Vjerujem da možemo nadoknaditi ovaj zaostatak, neigranje Mišića hendikep
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
BODO - Trener Dinama Ante Čačić je nakon minimalnog poraza (1-0) njegove momčadi na gostovanju u Norveškoj u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka ustvrdio da je "rezultat aktivan" i da njegova momčad sposbna "nadoknaditi ovaj zaostatak".

"Gledali smo jednu dobru utakmicu u kojoj je domaćin za nijansu bio bolji i iskoristio prednost domaćeg terena. Ovo je prvo poluvrijeme, čeka nas uzvrat u Zagrebu. Držim da je rezultat vrlo aktivan za nas i da će ta utakmica biti neizvjesna, ali ćemo učiniti sve da u toj utakmici budemo bolji", rekao je Čačić na konferenciji za medije u Bodu.

Dinamo je u prvom poluvremenu, pogotovo u završnih deset minuta, bio u dosta podređenom položaju.

"Domaćin se nametnuo u prvom poluvremenu, ali to je bilo za očekivati da će na domaćem terenu ući s puno energije. Oni su adaptirani na podlogu, koja je prednost za njih, jer su navikli na tome igrati, brzo ide lopta, sa dosta igrača dolaze u završnicu. Na kraju smo utakmicu smirili, išla je praktično nama na mlin, ali tih osam minuta prije kraja poluvremena smo primili gol što je donijelo malo nervoze. Imali smo problema tih zadnjih deset minuta. Ponekad se momčad ponaša tako jer je natjerana na to, a nije slučajno da je domaćin toliko efikasan na domaćem terenu i učinkovit. Drugo poluvrijeme smo za nijansu bili možda kuražniji, mirniji na lopti, stvorili smo čak i neke prilike. Rezultat je aktivan. Čeka nas pun Maksimir. Vjerujem da možemo nadoknaditi ovaj zaostatak", optimističan je trener hrvatskog prvaka čiji su igrači, pokazala je statistika, ukupno pretrčali 11 kilometara manje nego domaći.

"To je podatak koji pokazuje da su domaćini bili više na lopti, da su bili agresivniji i da su dominirali u nekim dijelovima utakmice. I zbog toga je na kraju rezultat bio takav kakav je. Oni su imali i više prilika, zasluženo su pobijedili, ali ovo je tek prvo poluvrijeme od naše dvije utakmice. Sada ih čeka podloga na kojoj nisu toliko igrali, za razliku od nas. Ispunjeni Maksmir će biti dodatna snaga našoj momčadi i gostujućoj ekipi neće biti lako."

Čačićeve zamjene na poluvremenu, odigrale su bitnu ulogu u nastavku. Petković i Ivanušec su dali više nego što su to u prvom dijelu činili Drmić i Špikić.

"Izmjene su učinjene da se momčad malo energetski obnovi, a isto tako je i ta podloga učinila svoje. Morali smo vidjeti tko se najbolje adaptirao. Odlučio sam promijeniti dvojicu igrača i mislim da je to čak izgledalo dobro. To ne znači da su Špikić i Drmić bili u lošem izdanju, nego su zbog potrošnje koju su do sad imali, naročito Špikić, učinili svoje da nije imao pravu svježinu. Mogu se složiti da se Petković dobro snašao na ovoj podlozi, da je sačuvao dosta lopti, ulazio je i u prilike, ali mi smo u ritmu utakmica svaka četiri dana. Pred nama je osam dana i još jedna utakmica. Vidjet ćemo na koji način ćemo izaći u uzvratu", zaključio je Dinamov strateg.

Dinamovo ovogdišnje pojačanje, stoper Boško Šutalo, bio je jedan od najzaposlenijih ljudi na terenu, hvatajući brze i okretne suparničke napadače na stranoj mu podlozi.

"Nakon prvog poluvremena, u kojem je domaćin bio bolji, mislim da smo u drugom poluvremenu se dosta digli, bili puno bolji na lopti, imali i čak dosta šansi. S tim poluvremenom možemo biti zadovoljni. Čeka nas uzvrat u Zagrebu i prednost domaćeg terena te se nadamo dobrom rezultatu. Sigurno je podloga utjecala na našu igru, ali nećemo tražiti alibi u tome. Imamo aktivan rezultat i sigurno da će podloga u Zagrebu, na kojoj smo navikli igrati, biti bolja za nas", poručio je Šutalo.

Tagovi: Ante Čačić, Dinamo, Josip Mišić, Boško Šutalo, Bodo/Glimt
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE