GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čak devetnaest igrača napušta Hajduk

Čak devetnaest igrača napušta Hajduk
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 12:46
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
SPLIT - Kako smo prije tri dana i najavili, na Skupštini Hajduka predsjednik kluba Lukša Jakobušić objavio je gašenje druge momčadi Bijelih na kraju ove sezone.

- Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II. Troškovi su godišnje 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja... Dio troškova zbog ugovora ćemo imati i do ljeta sljedeće godine. Iza te odluke je stajala analiza Akademije. Trenutno je 41 igrač u kadru Hajduka II. Po izvještaju šefa Akademije pet igrača bi se na ljeto trebalo priključiti seniorima. Za 17 igrača planiramo posudbu u prvu i drugu ligu, da vidimo jesu li za Hajduk koji se bore za naslove. Za peto mjesto su svi, ali za Hajduk koji se bori za naslove su trenutno tu samo njih pet da budu u konkurenciji, Njih 17 će ići na posudbe, a sa 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora. Možda u svoj toj selekciji najviše trpi trener Hajduka II Goran Sablić. Ušli su igrača u zonu komoda, dobro im je, možda i od tih 17 ili 19 bude dobrih igrača, pogriješit ćemo sigurno, ali onda kada izađu iz ovog ugodnog okruženja. Želimo klubovima partnerima dati pet-šest igrača, za klubove prve lige tražili bismo klub partner u okruženju, već smo u razgovorima - objavio je Jakobušić.

Druga momčad Hajduka natječe se u Drugoj HNL i do kraja sezone ima odigrati još osam utakmica.

Skupština je na Poljudu počela nešto iza 11 sati, a iz epidemioloških razloga se odvija istovremeno u dvije prostorije, kino dvorani i novinarskom salonu. Stigao je i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kao predstavnik većinskog vlasnika, dok je predsjednik NO-a Benjamin Perasović izostao zato što je u izolaciji kao kontakt. Od ukupnog broja dionica na skupštini su prisutni dioničari koji posjeduju 485235 dionica ili 90,4 posto temeljnog kapitala društva.

Predsjednik Uprave Lukša Jakobušić na naglasio kako se o financijskim izvještajima na ovoj skupštini se neće glasati, nego tek na skupštini u osmom mjesecu, javlja Slobodna Dalmacija.

- Kada sam došao govorio sam da imamo plaće samo za iduća dva mjeseca. Tada je to tako bilo. Sada smo isplatili plaće za siječanj, veljaču, ožujak. Nismo se zadužili, to je ključno. Naravno da smo mogli napraviti neki izlazni transfer na zimu, ali cijene koje su nam ponuđene nisu nas zadovoljavale. Nismo išli kupovati sigurnost. Sigurno bi nam bio život lakši, ali ne biramo lakši put. Zahvalio bih se igračima, par njih na čelu s kapetanom koji nose najviša primanja. Dogovorili smo da im jedan dio platimo u drugom dijelu godine, pokazali su zajedništvo, odanost – naglasio je Jakobušić pa iznio planove do kraja sezone, ali i do kraja godine.

- Budite sigurni da imamo plan kao što smo ga imali i za ova tri mjeseca. Siguran sam da ćemo na svoj način uspjeti završiti sezonu i da ćemo onda u osmom mjesecu imati drugačije rezultate. Naravno, ako ne uđemo u Europu ili ne napravimo transfere, nemamo se kome obratiti kome nego dioničarima. Način na koji smo postavili ciljeve je da u ovoj teškoj godini stabiliziramo poslovanje.

- Nakon sagledavanja situacije odlučili smo se na zimu konsolidirati momčad s četiri iskusna karakterna igrača. Bez njih bojim se da bismo bili šesti, ili općenito u donjem dijelu ljestvice. Odlučili smo se za strategiju zaustavljanja pada. Nakon osam pozitivnih utakmica, nažalost ova zadnja je završila kako je završila, i dalje smo peti. Strategija je oslanjanje na mlade, potpisali smo petogodišnje ugovore s Biukom i Ljubičićem, trogodšnji jer smo samo takav mogli s maloljetnim Silićem. Pokušali smo stabilizirati momčad. Na kraju se mrtvi broje. Cilj nam je plasman u Europu. Lijepo je naglasiti da smo prvi u ligi po minutaži mladih igrača do 21 godine. Nisam ni ja, ni sportski direktor ni Ivan došao ovdje da budemo peti, cilj nam je borba za trofeje u domaćim natjecanjima, grupna faza Konfederacijske lige, to je 12 utakmica, šest u Splitu. To zahtjeva rekonstrukciju momčadi, jačanje igračkog kadra, afirmaciju mladih igrača. Želimo imati 22 igrača i tri vratara, smanjiti 30 posto troškove za prvu momčad. Kako to napraviti i boriti se za trofeje? E pa to jest zadatak Uprave. Nama je to izazov. Imamo plan, način na koji je sportski direktor posložio daje mi vjerovati da smo na dobrom putu – najavio je Jakobušić.

Tagovi: Hajduk, Lukša Jakobušić, Hajduk II
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE