GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cancelo na posudbi u Bayernu

Cancelo na posudbi u Bayernu
POSUDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2023 / 19:27
Autor: SEEbiz / DPA
MUNCHEN - Bayern München potpisao je ugovor s portugalskim reprezentativcem Joãom Cancelom na posudbi iz Manchester Cityja do kraja sezone, rekli su u utorak čelnici Bundeslige.

Bayern će na ljeto imati mogućnost trajnog potpisa ugovora s braničem.

"João je igrač o kojem razmišljamo već neko vrijeme jer jako cijenimo njegove kvalitete. On se optimalno uklapa u naš sustav sa svojim napadačkim stilom igre i dinamikom, a njegov mentalitet i iskustvo jako se dobro uklapaju u našu momčad ”, kazao je član UO za sport Hasan Salihamidžić.

Cancelo je dodao: "Bayern je veliki klub, jedan od najboljih na svijetu, i velika je motivacija za mene da sada igram uz ove izvanredne igrače u momčadi."

Tijekom službenog predstavljanja rekao je da je spreman igrati u srijedu protiv Mainza u njemačkom kupu. Međutim, trener Julian Nagelsmann rekao je na konferenciji za novinare da još nije odlučio hoće li branič igrati.

"U formi je, teoretski je sposoban igrati. Još nisam siguran. Imamo mnogo igrača u formi. Moramo pronaći zajedničku točku između stabilnosti i uzbuđenja isprobavanja nečeg novog", rekao je Nagelsmann.

"Može nastupiti na brojnim pozicijama i vrlo je napadački nastrojen branič. Ima drugačiji karakter od nekih drugih igrača na njegovoj poziciji. To je logičan potpis za nas," pohvalio je trener.

Cancelo je 2019. iz Juventusa prešao u City, gdje je upisao 154 natjecateljska nastupa i postigao devet golova. Branič je naglasio da njegov prelazak u Bayern nema nikakve veze s njegovim odnosom s trenerom Cityja Pepom Guardiolom.

"Upravo zbog toga sam se odlučio za transfer, jer nisam puno igrao zadnjih tjedana, to nema nikakve veze s mojim odnosom s Pepom", rekao je.

Salihamidžić je rekao da se sve dogodilo "relativno brzo. Kada smo vidjeli priliku i razgovarali sa Joaovim menadžmentom, brzo smo odlučili da ga potpišemo."

Upitan planira li u Bayernu ostati samo do ljeta, Cancelo je objasnio da želi "očuvati čist um" i o tome razgovarati na kraju sezone.

Fotografija: Christian Kunz/dpa

Tagovi: Joao Cancelo, Bayern, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE