GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin: Ako četvorka bude ustrajala na Superligi neće moći igrati Ligu prvaka

Čeferin: Ako četvorka bude ustrajala na Superligi neće moći igrati Ligu prvaka
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2021 / 12:29
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
NYON - Europska Superliga se u samo dva dana raspala, od prošle nedjelje navečer do utorka navečer superambiciozni projekt koji je trebao sasvim promijeniti sliku europskog klupskog nogometa neslavno je, čini se, propao.

Načeli su je engleski klubovi, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham i Arsenal, koji su prvi, suočeni s ogromnim pritiskom tamošnjih navijača, javnosti i politike, objavili izlazak.

Slijedili su ih Inter i Atletico Madrid, potom je i glavni financijer, banka JP Morgan, objavila da se povlači iz projekta, ali četiri kluba i dalje nisu službeno objavila da odustaju - riječ je o Real Madridu, Barceloni, Juventusu i Milanu. Stoga je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin upozorio tu četvorku...

- Iako je Superliga zapravo propala jer je većina članova otišla, Real Madrid, Barcelona, Milan i Juventus još uvijek nisu napustili taj projekt, te bi mogli snositi posljedice zbog toga - rekao je Čeferin u intervjuu španjolskom sportskom dnevniku AS-u.

- Jasno je da će ti klubovi morati odlučiti jesu li dio Superlige ili su europski klubovi. Ako ostanu uz Superligu, naravno da neće moći nastupati u Ligi prvaka. Ako su spremni na to, neka igraju u svom natjecanju - zaključio je Čeferin.

Iz 12 klubova koji su bili uključeni u Superligu sada dolaze razne reakcije. Neki, poput predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, i dalje tvrdoglavo tvrde da je Superliga neophodna i da će jednog dana krenuti, izjavio je čak i da klubovi ne mogu napustiti Superligu...

- Oni sada pod pritiskom govore da izlaze, ali to nije istina. Ovaj projekt ili neki jako sličan njemu će svakako krenuti i to uskoro - kazao je Perez.

Neki, poput menadžera Liverpoola Jürgena Kloppa, napali su UEFA-u i njenu reformu Lige prvaka od 2024. godine, a neki se ‘posipaju pepelom’ i javno ispričavaju za svoje odluke. Što se tiče javnosti u Engleskoj, Italiji i Španjolskoj, ona je od početka bila protiv toga projekta, posebno u Engleskoj, a posljednje istraživanje u Španjolskoj pokazalo je i neke konkretne brojke.

Naime, list El Mundo proveo je istraživanje javnog mnijenja koje je pokazalo kako je 58 posto tamošnjih navijača protiv Superlige, a zanimljivo da je negativan stav izraženiji među mlađom populacijom (65 posto od 18 do 29 godina) za koju je, primjerice, Realov predsjednik Perez rekao da je sadašnji nogomet ne zanima previše, te da je Superliga pokrenuta baš kako bi se išlo ukorak s vremenom.

Tagovi: Superliga, Aleksander Čeferin, Paris SG, Bayern, Borussia Dortmund, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan, Inter
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE