GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin o engleskom penalu: To nije bilo pošteno

Čeferin o engleskom penalu: To nije bilo pošteno
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 21:55
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Prvi čovjek UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je da se neće ponoviti sistem natjecanja koji sada gledamo na Europskom prvenstvu.

Čeferin je rekao da turnir u 12 gradova nije loša ideja, ali je organizacijski teško ostvariva te predstavlja problem i za navijače.

Predsjednik UEFA-e potvrdio je da se takvo Europsko prvenstvo više neće ponoviti. Ideju za odigravanjem Eura u čak 16 zemalja pokrenuo je bivši inkriminirani šef UEFA-e Michel Platini u čast 60. rođendana Europskog prvenstva. Posebno se problematičnim pokazala organizacija takvog turnira usred pandemije. UEFA nije mogla rezati gradove domaćine zbog visokih odšteta, a putovanja su bila ograničena te je nastao kaos. Mnogobrojni treneri i nogometni stručnjaci tvrde da ovogodišnji turnir nije regularan jer pojedine reprezentacije stalno igraju pred domaćim navijačima, a pojedine ekipe uopće nemaju šansu zaigrati pred svojom publikom. O tome je za Index ekskluzivno pisao i bivši FIFA-in sudac Mateo Beusan, komentirajući sudačke previde i probleme zbog kojih smatra da Europsko prvenstvo definitivno nije regularno.

Čeferin je o sustavu "nogomet za sve" i turniru diljem kontinenta danas rekao za BBC:

"Ovakvu ideju neću više podržati. Prezahtjevna je ideja i nije poštena jer neke reprezentacije moraju prijeći 10.000 kilometara, a druge 1000, na primjer. To je jedna od stvari. Nije pošteno ni za navijače."

Predsjednik UEFA-e ističe da nije pošteno da neki navijači putuju iz Italije u Azerbejdžan u svega nekoliko dana, kao što je to bio slučaj u A grupi.

"Neki navijači moraju biti u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To su četiri i pol sata leta... Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira", zaključio je Čeferin.

Podsjetimo, hrvatski izbornik Zlatko Dalić od početka natjecanja u skupini žalio se da Euro nije pošten jer njihovi protivnici Škoti i Englezi igraju pred publikom na domaćem terenu, dok hrvatski navijači ne mogu doći zbog strogih epidemioloških mjera. Upitno je kako su se provodila pravila za zaražene igrače. Podsjetimo kako Škotska i Hrvatska zbog pozitivnih slučajeva nisu morale kolektivno u samoizolaciju niti su propuštale utakmice na turniru.

Na Euru je preostao samo još finalni meč u kojem se u nedjelju od 21 sat sastaju Italija i Engleska na Wembleyju.

Tagovi: Aleksander Čeferin, UEFA, EURO 2020, Raheem Sterling
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE