GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin se nada da će se Euro ostati u istom formatu i uz prisustvo gledatelja

Čeferin se nada da će se Euro ostati u istom formatu i uz prisustvo gledatelja
NADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 19:52
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin se nada da će se europsko nogometno prvenstvo koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za sljedeću godinu održati u istom formatu i uz prisustvo gledatelja na stadionima.

"Imat ćemo gledaetlje na stadionima. Euro-2020, koje je odgođeno za 2021. trebalo bi se održati s gledateljima i bez promjene formata u 12 europskih gradova", izjavio je u četvrtak Čeferin u razgovoru za agenciju France Presse.

"Možda ono što nam se čini čudnim danas to ne bude u prosincu ili siječnju. Imamo još vremena za razmišljanje o tome. Trenutačno, zadržavamo isti format i nadamo se i mislimo da ćemo imati gledatelje na stadionima", dodao je Čeferin.

Euro 2020. se trebao održati ovo ljeto u lipnju i srpnju u 12 različitih gradova Europe, ali je pandemija koronavirusa prisilila u ožujku UEFA-u da ga odgodi za godinu dana tako da će se europsko prvenstvo održati sljedeće godine od 11. lipnja do 11. srpnja.

Zahvaljujući toj odgodi omogućeno je da se nacionalna prvenstva završe do kraja ljeta iza zatvorenih vrata, kao i Liga prvaka i Europska liga, nakon što je su sva nogometna natjecanja bila suspendirana od ožujka do lipnja.

Čeferin je napomenuo kako si ne postavlja pitanje o održavanju Eura za zatvorenih vrata sljedeće godine s obzirom da, osim Francuske gdje je dopušteno da na stadionima bude do 5.000 gledatelja, većina europskih zemalja organizira utakmice bez publike.

"Ne želim pričati o odsustvu gledatelja, ili o ograničenom broju gledatelja. Želim ostati optimističan, slati pozitivnu energiju i mislim stvarno da ćemo imati gledatelje na stadionima. Ako se to pokaže nemogućim, o tome ćemo razgovarati u datom trenutku", dodao je. "No iskreno mislim da će se stavri normalizirati prije sljedeće godine", zaključio je."

Tagovi: EURO 2020, Europsko nogometno prvenstvo, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE