GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ceremonijalnim startom počeo WRC Croatia Rally

Ceremonijalnim startom počeo WRC Croatia Rally
RELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2022 / 20:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ceremonijalnim startom ispred zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u četvrtak je i službeno započeo WRC Croatia Rally, utrka Svjetskog reli prvenstva i jedan od najvećih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj.

Od četvrtka do nedjelje na rasporedu je drugo izdanje WRC Croatia Rallyja, na kojem će najbolji svjetski reli vozači asfaltnim cestama u pet hrvatskih županija na 20 brzinskih ispita proći 292 kilometra, a ukupna trasa relija sa veznim sektorima iznosti 1642 km.

Ceremoniji otvorenja nazočio je premijer Andrej Plenković, koji je kratko popričao sa najboljim vozačima relija na svijetu.

"Čestitam organizatorima jer Hrvatska jednom ovako velikom i uglednom sportskom manifestacijom dobiva prigodu predstaviti se svijetu. Ovaj reli je svjetska atrakcija koja će u narednih nekoliko dana, utrkom kroz pet naših županija, donijeti puno koristi Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Vlada je sa zadovoljstvom pokrovitelj i sponzor ovog natjecanja, a to ćemo činiti i ubuduće", kazao je premijer Plenković, koji je posebno pozdravio dubrovačkog automobilističkog asa Niku Pulića, koji se nastupom na ovom reliju oprašta od aktivne karijere.

Croatia Rally je zadržao svoje mjesto u kalendaru kao treće natjecanje FIA Svjetskog reli prvenstva i prvo na tradicionalnoj asfaltnoj podlozi. To znači da će nova generacija Rally1 automobila s hibridnim pogonom pokazati svoje mogućnosti na brzincima bez snijega i leda nakon siječanjskog Rallyja Monte Carlo i zimske bajke na Rallyja Švedska krajem veljače, gdje je Finac Kalle Rovanpera izborio svoju treću pobjedu u karijeri i preuzeo vodeću poziciju u trenutačnom redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 14 bodova prednosti pred Belgijcem Thierryjem Neuvilleom, nakon dva od 13 predviđenih natjecanja.

Na listi prijava je 66 posada, uključujući jedanaest Rally1 automobila koji će predvoditi karavanu, dok će na reliju nastupiti osam hrvatskih posada. Prošlogodišnji pobjednik i aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier neće nastupiti ove godine u Hrvatskoj.

Prvog natjecateljskog dana u petak na programu je ukupno osam brzinskih ispita, po četiri koja će natjecatelji prolaziti po dvaput, jednom u jutarnjem te drugi put u poslijepodnevnom dijelu natjecanja. Vozači će prolaziti cestama po Samoborskom gorju, Žumberku i okolicom Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba. Mali Lipovec – Grdanjci je prvi brzinski ispit sa startom u 8.33 sati, dok se 20.77 km dugačak ispit Stojdraga – Gornja Vas sastoji od mnoštva zavoja.

Očekuje se da će Croatia Rally uživo pratiti preko 300.000 gledatelja.

Tagovi: WRC Croatia Rally, andrej Plenković, Niko Pulić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE