GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Červar može odahnuti, Karačić i Šego putuju na SP

Červar može odahnuti, Karačić i Šego putuju na SP
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U subotu 9. siječnja hrvatska rukometna reprezentacija u Madridu protiv Španjolske igra posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Egiptu (od 15. do 31. siječnja). Doslovno u posljednjem trenutku izbornik Lino Červar saznao je fantastične vijesti...

'Kauboji' su započeli završne pripreme za nastup na SP-u u Egiptu. U prvoj pripremnoj utakmici u Poreču pobijedili su aktualne europske prvake Španjolce 31:28, a u subotu (9. siječnja) na rasporedu je uzvrat u Madridu.

Posljednji dio priprema hrvatski rukometaši odrađuju u Zagrebu, a nakon puno problema izbornik Lino Červar napokon može odahnuti. Veliki su problem, kao i prije svakog velikog natjecanja, ozljede naših najboljih rukometaša. Još ranije je definitivno otpao Luka Stepančić, dok su Igor Karačić i Marin Šego zbog ozljeda bili pod velikim upitnikom za nastup na SP-u.

No, sada Červar napokon ima razloga za optimizam jer Hrvatska će ipak put Egipta krenuti u najjačem sastavu. Sjajne su vijesti u četvrtak razveselile sve u reprezentaciji jer se Marin Šego vratio iz Montpelliera te je od tamošnjih liječnika i od kluba dobio dozvolu da može započeti s treninzima! U Montpellieru nisu željeli ništa riskirati, htjeli su se uvjeriti da se Šegina ozljeda neće pogoršati, u jednom su trenutku čak tražili da Hrvatski rukometni savez (HRS) otvori policu osiguranja u slučaju nove Šegine ozljede... No, sada je to sve prošlost, Marin Šego s 'kaubojima' putuje za Egipat! Veliki je to plus za našu reprezentaciju jer Šego je prvi golman, a potpuno bi trebao biti spreman za najvažnije utakmice.

Naime, izbornik Lino Červar najavio je kako će u Egipat voditi tri golmana, uz Marina Šegu na put će krenuti Ivan Pešić i Mate Šunjić. Njih su dvojica sjajno odradili svoje role na utakmici protiv Španjolaca, a trebali bi braniti i u prvom krugu SP-a u kojem Hrvatska igra protiv Japana (15. siječnja), Angole (17. siječnja) i Katara (19. siječnja).

Drugi krug natjecanja na SP-u počinje 21. siječnja i do tada bi Šego trebao biti potpuno spreman, a svi se nadaju kako će do tada i Ivan Karačić riješiti svoje probleme. Červar ga i dalje drži na popisu kandidata za SP i može ga pozvati u svakom trenutku.

'Već duže vrijeme imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom na neki smo način izbjegli operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu', otkrio je prije nekoliko dana Igor Karačić i dodao:

'Sa svojim trenerima i fizioterapeutima radim sve da ubrzam oporavak, da napravim dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ću sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo', optimističan je jedan od najboljih hrvatskih rukometaša.

Već povratkom Šege u reprezentaciju vratio se i optimizam, a još kad bi i Karačić mogao zaigrati u završnici... Vremena za oporavak ima više nego dovoljno, a u finišu Svjetskog prvenstva svaka će pomoć biti dobrodošla. Pogotovo kad se radi o jednom od najboljih svjetskih golmana i jednom od najboljih svjetskih srednjih vanjskih. Baš su njih dvojica bili ti koji su prije samo godinu dana 'vukli' Hrvatsku do europskog srebra. Trebat će nam ti dečki i u Egiptu...

Kapetan hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak uoči Svjetskog prvenstva: Znate da imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti, mi smo uvijek jaki...

Tagovi: Lino Červar, Igor Karačić, Marin Šego, Ivan Pešić, Mate Šunjić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE