GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češka pobijedila Škotsku, sjajna utakmica Schicka

Češka pobijedila Škotsku, sjajna utakmica Schicka
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 17:30
Autor: SEEbiz / H
GLASGOW - Češka reprezentacija pobijedila je Škotsku 2:0 u utakmici prvog kruga skupine D na Europskom prvenstvu, pa s dobrom atmosferom i pobjedničkim zanosom u svojim redovima dočekuje utakmicu protiv Hrvatske koja je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati.

Taj će susret biti igran na Hampden Parku u Glasgowu, gdje je današnji ogled Češke i Škotske u potpunosti obilježio Patrik Schick.

Susret između Škotske i Češke nije ponudio previše uzbuđenja u prvome poluvremenu, no završnica uvoda donijela je prvu promjenu na semaforu. Ubačaj s desne strane u kazneni prostor uputio je Vladimir Coufal, a ondje je između škotskih braniča najviši u skoku bio Schick, koji je odličnim udarcem glave smjestio loptu uz vratnicu gola Davida Marshalla.

Malo tko mogao je kriviti škotskog vratara za primljeni pogodak u 42. minuti, ali mu malo tko može i opravdati nesmotrenost kod gola kojim je Češka povećala vodstvo. U razdoblju igre kad je Škotska tražila povratak, ni minutu nakon što je Jack Hendry s 20-ak metara uzdrmao okvir gola, Marshall je predaleko od svojih vratiju pratio akciju svog tima.

U onom trenutku kad je lopta iz škotskog posjeda prešla u posjed češke reprezentacije, sijevnula je kontra u kojoj ju je prihvatio Schick nekoliko koraka od sredine igrališta. Vidio je Marshalla daleko od vratiju i pokušao udarac tek metar-dva nakon što je zakoračio u škotski dio terena. Lopta je u savršenoj putanji odsjela u mreži.
Škotska je do kraja susreta pokušavala doći do gola. U konačnici je skupila i 19 udaraca prema češkom golu, no rezultat se nije mijenjao.

Osim Schicka koji je dokazao klasu pogocima, istaknuti se može i vratar Tomaš Vaclik, koji je bio siguran u zaustavljanju izglednih škotskih prilika. Skupio je pet obrana.

Tagovi: Patrik Schick, Češka, Škotska, Tomaš Vaclik
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE