GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri premierligaša žele Oršića

Četiri premierligaša žele Oršića
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2022 / 07:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Da Burnley ove sezone nije ispao iz Premiershipa, ovog ljeta bi Mislav Oršić sigurno preselio na Otok. U taj isti Burnley. Takve informacije stigle su nam iz vrlo povjerljivih izvora.

Ako se sjećate, prošle zime Burnley je poslao ponudu za najboljeg strijelca Modrih, ponudu koja je iznosila tek nešto manje od deset milijuna eura.

U Zagreb je stigao i predsjednik Burnleyja kako bi nagovorio maksimirsku vrhušku da ga ipak pusti. Nije prošlo, Modri su pod svaku cijenu željeli zadržati svog najboljeg igrača. Nije tajna, Oršić je želio u Burnley. Mislav već ima 29 godina, priliku je vidio kao možda posljednju mogućnost da zaigra u Premiershipu, što mu je velika želja. Nije bila niti zanemariva niti činjenica da bi prema nekim izvorima mogao zarađivati između 1,5 do 1,7 milijuna eura godišnje, pišu Sportske novosti.

Ali plašili su se u plavom domu da bi prodajom Oršića izgubili titulu, I bili su u pravu... Jer Oršić je i ove sezone bio najbolji strijelac Dinama u HNL-u, zabio je 14 pogodaka nadodavši 3 asistencije. A na proljeće je zabio 9 pogodaka! Od toga tri u pobjedama protiv Rijeke, Osijeka i Hajduka! Da Oršić nije ostao, da je prodan u zimu, gotovo smo sigurni da Modri ne bi osvojili naslov prvaka!

Oršić je postao jedan od simbola uspjeha Dinama, čovjek koji bi momčadi jako nedostajao ne samo u igračkom, već i u tom simboličkom smislu. S Modrima je osvojio četiri naslova prvaka, jedan Kup, najbolji je Dinamov strijelac u europskim utakmicama, jedini Dinamov igrač koji je u europskim utakmicama postigao dva hat-tricka (Atalanta, Tottenham). Prvi je igrač Dinama koji je zabio tri pogotka u Ligi prvaka. U četiri sezone u europskim utakmicama, u 85 posto slučajeva kad je zabio ili asistirao Dinamo nije izgubio! Jednom je bio u momčadi kola Lige prvaka, tri puta u momčadi kola Europske lige. Četiri godine zaredom je najbolji strijelac Dinama, ušao je u Top 5 najboljih plavih strijelaca u povijesti. Kad se radi o domaćoj sceni, postigao je najbrži hat-trick za Modre u HNL-u (Rudeš), a zabio je još dva, protiv Rijeke i Gorice.

No, vratimo se onoj zimskoj priči i ponudi Burnleya koju je zg-klub odbio i možemo kazati, zapravo tada osigurao naslov prvaka a ne pobjedom u Šibeniku. Nakon što je prvi čovjek tadašnjeg premierligaša dobio odbijenicu, Mislav Oršić je u nekoliko dana potpisao novi ugovor, odnosno produženje ugovora s Modrima do ljeta 2025/26. Naravno, to je bila Dinamova nagrada za Oršića jer je na kraju ipak odlučio ostati, točnije, nije od svog ostanka radio nikakve probleme. Potpisom novog ugovora postao je jedan od najplaćenijih igrača Dinama.

- Današnji dan poseban je trenutak za mene. To je potvrda svega što sam pružio klubu u protekle tri i pol godine. Kroz nekoliko posljednjih dana osjetio sam nešto što ni u najljepšim snovima nisam mogao očekivati, takvu želju ljudi u klubu kao i navijača da ostanem u Dinamu, u klubu za koji navijam od svog rođenja. Od srca im svima zahvaljujem na tome - kazao je Mislav nakon što je potpisao novi ugovor s Modrima.

- Moram se osvrnuti na ponudu Burnleyja. Ne mogu sakriti niti želim demantirati moju želju za prelaskom u engleski klub. Premier liga je vrh ligaškog nadmetanja u svijetu. Bio sam spreman dati sve od sebe da pokušam pomoći Burnleyju da i sljedeće godine igra Premier ligu. Tko god je igrao nogomet ili je aktivan navijač i pratitelj nogometa, razumije o čemu pričam. Ipak, sportski razlog i stavljanje šlaga na tortu moje karijere željom kluba da ostanem i donesenom odlukom razumio sam i shvatio poruku meni, a i navijačima našeg kluba.

Na derbiju protiv Rijeke, dan nakon što je Dinamo objavio kako Oršić ostaje, vidjelo se koliko navijači cijene njegov potez. Dobio je najveće ovacije prilikom predstavljanja momčadi, a sve je zaokružio i golom.

A kako stvari stoje danas? Dakle, na početku teksta smo napisali da bi Orša sigurno ovog ljeta završio u Burnleyu da je klub koji ga je doveo na zimu ostao u Premiershipu. Takav je i bio dogovor sve tri strane (Dinamo, Oršić, Burnley) kad je ostao prošle zime u Maksimiru. Odšteta bi bila po našim izvorima ista, negdje oko 10 milijuna eura. Od toga sad naravno neće biti ništa, ali Oršićev san o igranju u Premiershipu nije uništen.

Iz dobro obaviještenih menadžerskih izvora saznajmo da sjajni Dinamov napadač i hrvatski reprezentativac ima nekoliko, kažu nam čak četiri upita iz Premiershipa. Upita koji bi se moglo uskoro pretvoriti u službenu ponudu. Iz jasnih razloga, imena klubova nismo uspjeli saznati. No, kažu nam naši izvori da će službene ponude početi stizati na maksimirsku adresu od 15. lipnja nadalje. Ovoga puta, barem se tako nazire, maksimirska vrhuška neće staviti znak “stop” pred Oršićev transfer. Ali to je jedino i normalno, ako netko zaslužuje da ostvari transfer onda je to Mislav Oršić.

Uostalom, od sljedeće sezone stvara se nova Dinamova momčad, na njegovo mjesto trebao bi s posudbe stići Antonio Marin, koji bi s godinama trebao postati “novi Oršić”. Naravno, pred Oršićem su sad i četiri reprezentativne utakmice. Do sada nije imao neki posebni tretman u nacionalnoj vrsti, ali izostankom Perišića mu se vjerojatno pruža jako dobra prilika na lijevoj strani.

Tagovi: Mislav Oršić, Dinamo, Burnley
PROČITAJ I OVO
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE