GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chelsea u finalu Lige prvaka

Chelsea u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Chelsea je u finalu Lige prvaka. Nakon 1:1 u Madridu, Englezi su na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici polufinala slavili 2:0 protiv Reala i tako su s ukupnih 3:1 izborili finale protiv Cityja. Strijelci su bili Werner u 28. i Mount u 85. minuti.

Utakmica je počela oprezno s obje strane. U prvih desetak minuta niti jedna momčad nije ozbiljnije napala, premda je Real imao posjed, ali on je bio jalov. Tu je Chelsea i tražio svoje šanse i tu ih je dobio.

Englezi su pustili goste da drže loptu i čekali su oduzimanje posjeda kako bi ugrozili Courtoisa. U 12 minuti Rudiger je sjajno tukao iz daljine, a Belgijac je odlično obranio. Chelsea je stalno preko Chilwella i Havertza probijao zadnji red Reala, ali gosti su se nekako uspijevali obraniti.

Obrana Kraljeva je popustila u 18. minuti nakon fantastične kontre Chelseaja. Havertz je pobjegao i ubacio u sredinu, a Werner je malo požurio tako da mu je gol poništen.

Chelsea je u tom trenutku dominirao, bio je opasnija i bolja momčad, ali u 26. minuti Real je iz prve šanse umalo poveo. Benzema se sjajno okrenuo i s 15 metara je još bolje tukao, ali Mendy na golu fantastičnom paradom to čupa.

Samo dvije minute kasnije Chelsea je zasluženo poveo. Kante je povukao, napravio je višak i izbacio je u zicer šansu Havertza, koji iz blizine loba Courtoisa. Lopta pogađa gredu, a iz odbijanca Timo Werner sa s dva metra glavom pogađa za 1:0.

U 35. minuti je Mendy još jednom spasio domaće. Modrić je ubacio, Benzema je bio sam i tukao je glavom iz blizine, ali Mendy je to nevjerojatno skinuo i napravio je još jedno čudo.

Odmah nakon dvije minute igre u nastavku Chelsea je bio blizu drugog gola. Nakon ubačaja Azpilicuete Havertz je glavom pogodio novu gredu. U 53. minuti Chelsea je imao zicer za 2:0. Večeras odlični Havertz je petom izbacio Mounta koji je sam izašao pred Courtoisa, ali je tukao preko vrata iz čiste šanse. U 59. minuti Havertz je opet bio sam ispred Courtoisa, ali Belgijac je branio još jednu veliku šansu.

Real je u nastavku prvi put zaprijetio u 64. minuti, ali oštar udarac iskosa Hazarda je još jednom obranio čudesni Mendy. Samo dvije minute kasnije nova čista šansa za Chelsea. Werner je povukao brzu kontru, obrana Reala se raspala i Nijemac je dodao natrčalom Kanteu koji iz blizine ne zabija ono što je morao zabiti.

Do kraja utakmice gledali smo još nekoliko fantastičnih minijatura Kaija Havertza koji se poigravao s obranom Reala i prava je šteta da mladi Nijemac nije uspio zabiti gol u jednoj od najboljih utakmici u karijeri.

A onda pet minuta prije kraja Chelsea zabija i drugi gol i završava priču. Kante je uzeo loptu Nachu i dodao je Pulisicu, koji je fantastično ubacio na pet metara gdje natrčava Mount i zabija za potvrdu finala Lige prvaka.

Tagovi: Chelsea, Liga prvaka, Real Madrid, Timo Werner, Mason Mounto
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE