GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chelseaju Superkup

Chelseaju Superkup
NAKON PRODUŽETKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 06:58
Autor: SEEbiz / H
BELFAST - Nogometaši Chelseaja pobjednici su ovogodišnjeg europskog Superkupa, oni su u Belfastu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Villarreal sa 6-5. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 1-1.

Chelsea je poveo golom Ziyecha u 27. miniti, a poravnao je Gerard Moreno u 73.

Europski prvak bolju je igru u prvom poluvremenu okrunio golom, Marcos Alonso odličnom je dugom loptom pronašao Havertza na lijevom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj za Ziyecha koji je bio precizan sa 10-ak metara.

Španjolski sastav je do poravnanja stigao nakon velike pogreške stopera Chelseaja Rudigera koji je vrlo loše ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, pa se ona vrlo brzo vratila u opasnu zonu. Zatim je Gerard Moreno odigrao lijepu kombinaciju s Diom koji mu je petom ostavio loptu za udarac, a najbolji strijelac Villarreala je opet bio neumoljiv.

Iako je i ostatak utakmice protekao u dominaciji Chelseaja, londonski sastav nije uspio "minirati" bunker Villarreala, pa je pobjednik odlučen izvođenjem 11-eraca, a tu je u junaka izrastao pričuvni vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga. Njega je trener "plavih" Thomas Tuchel u igru uveo u 119. minuti upravo zbog dobrog "čitanja" udaraca s bijele točke, a Kepa je to i potvrdio obranivši udarce Mandija i Albiola. Kod Chelseja jedini neuspješan bio je prvi izvođač Havertz, no Kepa je ispravio njegovu pogrešku.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je svih 120 minuta za Chelsea.

Tagovi: Chelsea, Superkup, Villareal, Kepa Arrizabalaga, Mateo Kovačić, Gerard Moreno
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE