GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chris Paul vrhunskom predstavom odveo Phoenix na 2:0

Chris Paul vrhunskom predstavom odveo Phoenix na 2:0
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:13
Autor: SEEbiz / Index.hr
PHOENIX - Phoenix Sunsi uspostavili su kontrolu nad serijom polufinala Zapadne konferencije NBA lige i pobjedom 123:98 poveli 2:0 protiv Denver Nuggetsa.

Chris Paul odigrao je doktorsku partiju kojom je još jedanput pokazao zašto ga zovu Point God, a Nikola Jokić bio je standardno dobar u prvoj utakmici otkako je službeno proglašen MVP-jem sezone, ali su ga iznevjerili suigrači.

Iz četvrtine u četvrtinu Sunsi su povećavali vodstvo, a šest minuta prije kraja, kad su imali 31 razlike, oba su trenera ispraznila klupu i poslala rezerve na parket. To im je peta pobjeda zaredom, a treća u posljednje četiri utakmice u kojoj su imali i tridesetak poena prednosti.

Devin Booker je s 18 poena i 10 skokova predvodio ujednačeni napad domaćina, a Dario Šarić je za 16 minuta s klupe postigao osam poena (šut 3/6, trice 2/3), četiri skoka i jednu asistenciju. Trener Monty Williams vratio ga je u normalnu rotaciju, nakon što ga je zamijenio Frankom Kaminskym u seriji protiv Lakersa nakon dvije utakmice.

No pravi junak bio je Chris Paul, koji je dirigirao napadom Sunsa i završio sa 17 poena, 15 asistencija, pet skokova, jednom blokadom, a nije izgubio niti jednu loptu.

Bila je to tek šesta utakmica u NBA doigravanju od uvođenja trice 1980. u kojoj je jedan igrač imao barem 15 koševa i 15 asistencije bez ijedne izgubljene lopte. Posljednje tri takve utakmice upravo su Paulovo djelo. Posljednji put to je učinio 2014., a prije toga 2008. godine.

Jokić se zaustavio na 24 poena (šut 9/17, trice 1/3, slobodna bacanja 5/6), 13 skokova, šest asistencija, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte. No poražavajuće za Nuggetse je to što su preostala četiri startera zajedno imala sličan učinak od 26 koševa, 11 skokova i četiri asistencije uz šut iz igre 9/32.

U završnici je šest minuta dobio i Slovenac Vlatko Čančar te postigao pet poena i jedan skok.

Sljedeće dvije utakmice serije igraju se u Denveru, u noći sa subote na nedjelju pa s ponedjeljka na utorak. Ako Nuggetsi dobiju barem jednu, serija se vraća u Phoenix dva dana kasnije.

Phoenix je posljednji put u finalu Zapada bio 2010. godine, kad je posljednji put uopće i bio u playoffu. Puna dvorana stvorila je atmosferu kakva od tada nije viđena u gradu, a mnogi su igrači bili u svojevrsnom šoku, nakon što su proteklih godinu dana igrali praktički u tišini. Čak je i prekaljeni Paul bio impresioniran.

"Morao sam prekriti uši na trenutak. Postalo je malo preglasno, zatim baš jako glasno, a onda je postalo ludo", rekao je 36-godišnji razigravač Sunsa.

Tagovi: Chris Paul, Phoenix Suns, Nikola jokić, Devin Booker, Vlatko Čančar
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE