GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cibona dovela Ronalda Moorea

Cibona dovela Ronalda Moorea
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 17:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski košarkaški prvak Cibona pojačala se 32-godišnjim američkim razigravačem Ronaldom Mooreom, koji je cijelu seniorsku igračku karijeru proveo igrajući po europskim klubovima, a u posljednje dvije sezone je nosio dresove talijanskog Varesea i francuskog Elan Bearnaisa.

Iz Cibone su priopćili da su sa 32-godišnjim, 183 cm visokim razigravačem rođenim u Philadelphiji potpisali jednogodišnji ugovor.

Moore je u Europi još od 2010. godine kad je jednu sezonu proveo u slovačkoj Nitri. Po jednu sezonu je odigrao za poljski Turow, mađarsku Albu Fehervar, ukrajinski Čerkaski Mavpi i talijanskog A-2 ligaša JuveCasertu, prije nego što se na tri godine skrasio u Pistoji iz koje je 2018. prešao u Varese.

Statistički podaci za njegovu posljednju sezonu u francuskoj prvoj ligi navode da je u 28 minuta na terenu prosječno ubaciovao 9,5 koševa, uz 4,7 asistencija i tri skoka.

- Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i talijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utječe na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane prilagodba biti olakšana, izjavio je trener Cibone Ivan Velić.

- Doveli smo iskusnog, kvalitetnog 'playmakera'. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama, istaknuo je klupski direktor Domagoj Čavlović.

Moore bi u Zagreb trebao stići u sljedećih nekoliko dana, a prije nego što se priključi novim suigračima morat će biti testiran na koronavirus. Bude li nalaz negativan, Moore će odmah početi trenirati s prvom momčadi.

Tagovi: Ronald Moore, Cibona, Varese, Domagoj Čavlović, Elan Bearnais
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE