GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cibona razmontirala Pesaro i osvojila Liburnia kup

Cibona razmontirala Pesaro i osvojila Liburnia kup
SJAJNA PREDSTAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2021 / 12:05
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
OPATIJA - Cibona je demontirala Pesaro u finalu opatijskog turnira Liburnia kupa, svladala je momačad koju vodi Aco Petrović sa 80:51 i Roko Prkačin je podigao veliki trofej, nisam siguran da tako velik uopće postoji u Ciboninim vitrinama, ali bit će u vlasništvu Vukova tek ako budu ponavljali ovaj uspjeh.

Jer, iako je ovo prvi turnir Liburnia kupa, i nakon njega su dojmovi isključivo pozitivni, već je Cibona dobila i pehar u trajno vlasništvo, a kući odnijela prijelazni pehar. Što znači da se u Opatiji vidimo i dogodine.

Cibona je slomila Pesaro čvrstinom u obrani, principima u kojima svih pet igrača igra agresivno i to je igra koja će krasiti ovu momčad cijele sezone. Vlado Jovanović je složio obranu, on tvrdi da energija Vukova može biti i još bolja, a činjenica da je ona već sada barem pedeset posto viša nego je to bila lanjske sezone. Bez obzira što je riječ tek o pripremama.

Kad je Ciboni procurio šut, kad je povezala šest trica u drugoj četvrtini, brzo su Cibonini košarkaši nadoknadili minus sedam iz prve četvrtine i utakmicu stavili pod kontrolu. Kako je profunkcionirao šut, tako je obrana dobila na snazi, a Pesaro je posve izgubio konce igre u trenucima dok je na vanjskim pozicijama igrao Davide Moretti. Uostalom, Petrovićeva momčad je ubacila samo pet poena u drugoj dionici.

Kako je Cibona zaključila poluvrijeme, tako je goropadno otvorila i nastavak, pa je ubrzo sve otišlo i na dvadesetak poena razlika, a do konca utakmice u kojoj je su stigle i atrakcije, poput jednog zakucavanja Lovre Gnjidića, lucidnih snalaženja Danka Brankovića, brzih kontri, pa su Vukovi bili i na trideset poena viška, a u tim gabaritima je utakmica privedena kraju.

- Odigrali smo jako dobro, no ispred nas je još puno posla, jer je je još dosta vremena do početka sezone. Cibona može energetski i bolje od ovoga, ja sam uvjeren da ova momčad još ima rezerve. Posebno mi je drago da su svi igrači koji su bili na parketu dali svoj doprinos - kazao je Vlado Jovanović, Cibonin trener, koji je zaštitio i one igrače od kojih se očekuje da pridonesu tom napretku o kojemu priča. Prvenstveno Jose Vilzdozu, koji se još privikava na igranje u Europi, kao i na Roka Prkačina koji još hvata napadački zalet nakon dugog ljeta koje je iza njega. Jovanović, naime, i sada u njima vide karike koje pomažu, a vjeruje da će to uskoro biti i na puno većoj razini.

Priča turnira jest Danko Branković, koje je nakon utakmice proglašen za MVP-ija. I sam se iznenadio, kao da mu je bilo neugodno kad su prozvali, posve zasluženo, njegovo ime.

- Malo su me neobične ove situacije, ali sve je to produkt teškog rada koji je iza mene, cijelo ljeto sam se popravljao fizički i sada se osjećam doista moćno - priznao je Branković, centar od 217 cm, očito velika Cibonina snaga uoči sezone.

Sve je to iz prvog reda pratio je premijer Andrej Plenković, koji je posjetio finalnu utakmicu.

- Cibone je odigrala senzacionalno, baš su me oduševili. Posebno centar Branković, koji se sjajno snalazi u reketu, što je za centra jako važno - kazao je Plenković.

Prije utakmice Cibone i Pesara, odigran je meč za treće mjesto u kojemu je Partizan sa 100:83 svladao Cedevita Olimpiju. Alen Smailagić, povratnik iz NBA lige, koji nije igrao prvoga u duelu protiv Cibone sada je ubacio 22 poena uz četiri skoka, dok je kod momčadi Jurice Golemca najefikasniji, ali ne i najbolji, bio play Marcus Keene sa 18 poena i tri skoka.

Na koncu je izabrana i najbolja petorka turnira, a u njoj su svoje mjesto, uz MVP-ija Danka pronašli Cibonin Amerikanac Nate Reuvers, Olimpijin Luka Šćuka, Partizanov Alen Smailagić i Pesarovom Vincent Sanford. Taj potonji, Amerikanac Petrovićeve momčadi bio je i najbolji strijelac turnira sa 32 postignuta poena u dvije utakmice. Ciboni je, doduše, u finalu ubacio samo jedno slobodno bacanje, ali Cedeviti Olimpiji je u srijedu strpao 31...

Tagovi: Cibona, Vlado Jovanović, Lovro Gnjidić, Roko Prkačin, Danko Branković
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE