GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić izborio polufinale Roland Garrosa

Čilić izborio polufinale Roland Garrosa
SJAJAN USPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 21:33
Autor: SEEbiz / index.hr
PARIZ - Marin Čilić plasirao se u polufinale Roland Garrosa. Hrvatski tenisač je u fantastičnom meču pobijedio sedmog igrača svijeta, Andreja Rubljova, 3:2 u setovima i napravio je najveći rezultat u karijeri na pariškom Grand Slamu. Čilić je po setovima slavio 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 nakon više od četiri sata igre.

Bio je to jedan od najboljih mečeva Marina Čilića, možda čak od dana kad je uzeo svoj jedini Grand Slam, US Open. Čilić je cijeli meč igrao pametno, mudro i nije ga pokolebao ni loš start kad je izgubio prvi set. Neki Drugi Marin Čilić bi se tada raspao, ovaj Marin je pokazao želju, volju i strast da uzme ovaj meč.

To je i napravio. Imao je Marin oscilacija i u ovom meču, ali pokazao je hrabrost i agresivnost u najvažnijim trenucima i zasluženo, da zasluženije ne može biti, slavi jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri.


Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017., 2018.), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Posljednje polufinale na nekom Grand Slamu Čilić je igrao 2018., kada je dogurao do finala Australian Opena. Bio je to sedmi međusobni susret 33-godišnjeg Čilića i 24-godišnjeg Rubljova i treća Čilićeva pobjeda.

Lošiji početak, a onda sjajni Čilić
U prvom setu oba su tenisača držala svoj servis do rezultata 5:5. Rubljov je kod 3:3 imao tri break-lopte, no Marin se izvukao. Nažalost, kod rezultata 5:5 ruski tenisač je došao do nove lopte za obrat i ovoga puta nije propustio priliku, stigavši do vodstva 6:5. U idućem gemu je bez izgubljenog poena zaključio set sa 7:5.

Marin je sjajno ušao u drugi set, uz rani break je poveo s 3:0, imao je 4:1 i 5:2. Kod rezultata 5:3 je iskoristio petu set-loptu za 6:3 i 1:1. Čilić je nastavio s odličnom igrom i u trećem setu. Kod 2:2 je imao dvije break-lopte, nažalost nije ih iskoristio. No vrlo brzo je uslijedila nova prilika.

Kod 3:3 je stigao do nove prilike i ovoga puta je bio uspješan. Break prednosti je zadržao do kraja seta i rezultatom 6:4 stigao do vodstva 2:1 u setovima. U četvrtom setu Čilić i Rubljov su držali servise do rezultata 4:3. Rus tada radi break za 5:3, a zatim osvaja servis za 6:3 i 2:2 u setovima.

U odlučujućem, petom setu gledali smo pravu dramu. Tenisači su bili sigurni na svoje servise i do 5:4 nije bilo prilika za obrat. U desetoj igri Čilić je stigao do meč-lopte, no Rus se izvukao i osvojio gem za 5:5. U idućem gemu Rus je imao break-loptu, ali je Čilić uspio osvojiti gem za vodstvo 6:5. Nakon što je Rubljov osvojio svoj servis, susret je otišao u trinaestu igru.

Od ove godine u odlučujućem setu kod 6:6 u gemovima igra se tie-break do 10 poena. Prvi je do prednosti stigao Čilić napravivši mini break za 4:2, a zatim fantastičnom igrom nanizao još šest poena za 10:2 i plasman u polufinale.

Najbolji hrvatski tenisač će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Caspera Ruuda i Holgera Runea.

U utorak su polufinale izborili Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev. Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4), dok je Zverev bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Tagovi: Marin Čilić, Roland Garros, andrej Rubljov
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE