GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić protiv Ćorića u 1. kolu kanadskog Mastersa

Čilić protiv Ćorića u 1. kolu kanadskog Mastersa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2022 / 21:19
Autor: SEEbiz / H
MONTREAL - Hrvatska će sigurno imati jednog tenisača u drugom kolu ATP turnira Masters 1000 serije u kanadskom Montrealu, jer je ždrijeb u prvom kolu spojio Marina Čilića i Bornu Ćorića.

Čilić (ATP - 16.) je postavljen za 13. nositelja, dok Ćorić (ATP - 150.) koristi zaštićeni renking za ulazak u glavni turnir, na koji ima pravo zbog jednogodišnje stanke uzrokovane ozljedom ramena.

Najbolji hrvatski tenisač u međusobnim dvobojima vodi sa 7-0, a zanimljivo je da su i posljednji dvoboj odigrali na kanadskom Mastersu 2018., kad je turnira bio igran u Torontu, koji se izmjenuje s Montrealom u ulozi domaćina. U tom je meču Čilić slavio sa 6-3, 3-6, 6-1.

Pobjednik dvoboja Čilić - Ćorić u drugom kolu ide na boljeg iz dvoboja Argentinca Francisca Cerundola (ATP - 25.) i Rusa Karena Hačanova (ATP - 24.).

Najbolje rangirana osmorica slobodni su u prvom kolu. Prvi nositelj je prvi tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev, a drugi je Španjolac Carlos Alcaraz (ATP - 4.) s obzirom na to da su Nijemac Alexander Zverev i Španjolac Rafael Nadal morali otkazati nastup zbog ozljeda. Medvjedev u 2. kolu čeka pobjednika dvoboja Argentinca Sebastiana Baeza i Australca Nicka Kyrgiosa, a Alcaraz će igrati protiv boljeg iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospisila i Amerikanca Tommyja Paula.

Preostali nositelji koji su slobodni u prvom kolu su Grk Stefanos Tsitsipas, Norvežanin Casper Ruud, Rus Andrej Rubljov, Kanađanin Felix Auger-Aliassime, umaški pobjednik Talijan Jannik Sinner i Poljak Hubert Hurkacz.

U Montrealu se u akciju vraćaju Nikola Mektić i Mate Pavić koji je zbog frakture podlaktice, s kojom je odigrao polufinale i finale Wimbledona, bio na prisilnom produženom ljetnom odmoru. Mektić i Pavić su peti nositelji turnira parova, a u prvom kolu će igrati protv Francuza Mahuta i Roger-Vasselina.

Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek, koji su još uvijek u konkurenciji na ATP 500 turniru u Washingtonu, gdje ih čeka polufinalni dvoboj protiv Indijca Bopanne i Nizozemca Middelkoopa, u Montrealu će biti u statusu sedmih nositelja. Ždrijeb im je za suparnike u prvom kolu dodijelio Britanca Glasspoola i Finca Heliovaaru, par koji je u finalu umaškog ATP turnira propustio osam meč-lopti protiv Talijana Fogninija i Bolellija.

Mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak, 8. kolovoza.

Tagovi: Marin Čilić, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE